Европа добија новог шампиона, ЦСКА после преокрета до финала

ЦСКА – Реал 95:90 (43:45). Кошаркаши ЦСКА играће у финалу овогодишње Евролиге, пошто су у последњој четвртини преокренули против браниоца титуле Реала. Противник „армејаца“ у финалу биће екипа Ефеса, а борба за трофеј у Виторији на програму је у недељу од 20.30.

Кошаркаши мадридског Реала неће у недељу бранити титулу освојену пропле сезоне, пошто су у невероватно занимљивој утакмици поражени од ЦСКА 95:90.

"Армејци" су до тријумфа и прилике да се боре за осму титулу шампиона Европе стигли одличном игром у последњој четвртини, коју су решили у своју корист 30:17.

Реал је током већег дела сусрета имао предност, која је у неколико наврата износила и више од десет поена, али је екипа Димитриса Итудиса стрпљивом игром и добром одбраном стигла до тријумфа.

Најбољи у победничкој екипи били су Нандо де Коло и Серхио Родригез са по 23 постигнута поена, док је 18 додао Вил Клајбурн.

На другој страни истакао се Фабијен Козер са 18, Серхио Љуљ је додао 13, а Ентони Рендолф 12 поена.

ЦСКА ће тако у великом финалу у недељу од 20.30 играти против Анадолу Ефеса, који је у првом полуфиналу био бољи од Фенербахчеа 92:73.

Овако је протекло друго полуфинале у Виторији:

23.08 – Крај узбудљивог меча. ЦСКА на крају стиже до победе 95:90 и играће у финалу против Ефеса.

22.57 – До краја меча остало је 80 секунди, тројком Де Колоа ЦСКА стиже до предности 87:85.

22.48 – Средина игре у последњој четвртини, ЦСКА прилази на минималну разлику – 78:76 за Реал.

22.35 – После три четвртине, Реал води против ЦСКА 73:65.

Чува Реал стечену предност, иако се кошаркаши ЦСКА труде да се врате у меч. Очекује нас занимљивих последњих десет минута.

Козер најефикаснији у Реалу са 16 поена, Рендолф и Кампацо постигли су по десет. На другој страни Родригез је постигао 19, Клајбурн 14, а Де Коло 13.

22.19 – Средина игре у трећој четвртини, Реал има двоцифрену предност – 61:50.

22.05 – Настављен је меч.

21.50 – Полувреме, тројком Клајбурна уз звук сирене ЦСКА смањује вођство Реала на 45:43.

Изузетно изједначн дуел у Виторији. Реал чешће води, али не успева да створи осетнију разлику. Реал доминира у скоку (25:17), док су "армејци" бољи у шуту за два и три поена.

Родригез је постигао 14, Клајбурн 10 за ЦСКА, на другој страни девет има Козер, седам Томпкинс.

21.34 – Средина игре у другој четвртини, ЦСКА води 34:33.

21.22 – Имао је Реал двоцифрену предност (22:11), али се ЦСКА враћа у игру серијом од 7:0. После првих десет минута Реал води 22:18.

Таварес је већ постигао шест поена, уз седам скокова и три блокаде, док су по пет поена додали Кампацо и Фернандез. У тиму ЦСКА Родригез има седам поена, Клајбурн четири.

21.10 – Бољи почетак меча за Реал, који после пет минута игре води 13:7.

За ЦСКА су погађали само Клајбурн и Хакет, док Реал, за сада, има више расположених играча – Кампацо пет, Фернандез и Таварес по четири.

21.01 – Почео је меч.

20.55 – Познате су стартне поставе две екипе. Реал: Кампацо, Фернандез, Тејлор, Рендолф и Таварес; ЦСКА: Хакет, Де Коло, Клајбурн, Курбанов и Хантер.

20.50 – Главни судија меча је Матеј Болтаузер, док ће му помагати Борис Рижик и Ана Пантер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво