Пеликанси добили првог пика, Зајон иде у Њу Орлеанс?

Њу Орлеанс пеликанси имали су највише среће на лутрији која је одржана у Чикагу и добили право на првог пика на НБА драфту 2019. године.

Екипа коју води Алвин Џентри изашла је као победник са историјске, прве лутрије за пикове која би могла да промени најјачу лигу света, па ће тако вероватно добити прилику да ангажује суперталентованог Зајона Вилијамсона, који је пројектован да буде први пик.

Осамнаестогодишњи Зајон Вилијамсон (201 цм, 130 кг) је имао спектакуларну дебитантску годину на чувеном универзитету Дјук, просечно је бележио 22,6 поена, 8, 9 скокова и отрпилике по две блокаде и асистенције по мечу.

Због тога, али и сада већ чувене ситуације са патикама компаније "Најки" због којих је повредио колено и могао да се нађе у великим проблемима, ова лутрија је изазвала пажњу каква није виђена још од 2003, када се на драфту појавио Леброн Џејмс.

После "пеликана", на драфту ће као други бирати Мемфис гризлиси, следе Њујорк никси, најслабији тим лиге ове сезоне, за које се претпостављало да има највише шанси за првог пика.

Међутим, иако су у "Медисон сквер гардену" очекивали да ће после Кармела Ентонија и Кристапса Порзингиса баш у Зајону добити ново лице франшизе, то се није догодило.

Иза њих су Вашингтон Визардси, а захваљујући ранијем трејду са Даласом, Атланта ће бирати и десетог пика. Следе Минесота, Шарлот, Мајами и Бостон, који је трејдовао пика са Сакраментом.

Четрнаест тимова који нису изборили место у овогодишњем плеј-офу било је "у бубњу", а највише шансе, процентуално по 14%, имала су три најслабије пласирана клуба ове сезоне – Њујорк никси, Кливленд кавалирси и Финикс санси.

Тих 14% некада је било 25%, колико је "следовало" најгорем тиму регуларног дела сезоне у најјачој лиги на свету, али је то промењено и смањено новим правилима која су донесена како би се ограничило "танковање", односно намерно губљење мечева и јурење најгорег пласмана зарад доброг пика, а које је било поприлично узело маха (Филаделфија је рецимо на том принципу направила тим који је уз неколико додатака сада играо полуфинале плеј-офа на Истоку, а све то познато је под називом "процес").

НБА драфт заказан је за 20. јун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво