Леброн прелази код Јокића, најављују амерички портали

Након веома разочаравајуће сезоне у којој се поново нису пласирали у плеј-оф НБА лиге, Лос Анђелес лејкерси размишљају да трејдују, односно размене Леброна Џејмса за играче неког другог клуба. Угледни амерички новинари Стивен А. Смит и Брендон Робинсон потврдили су ове гласине, говоре како је Денвер показао интересовање и жељу да једног од најбољег центра у лиги Николу Јокића упаре са једним од најбољих кошаркаша које је ова игра видела.

Робинсон је открио да је у разговору са једним генералним менаџером добио информацију да су Нагетси један од тимова спремних да доведу "Краља".

Он је на почетку сезоне прешао из Кливленд кавалирса у Лос Анђелес лејкерсе, али упркос јаком младом језгру тима, није помогао екипи да се пласира у плеј-оф и тако први пут још од прве године од кад је у НБА лиги пропустио завршницу сезоне.

Навијачи су незадовољство његовим присуством у Лејкерсима исказали и у петак, када су испред "Стејплс центра" организовали протест, тражећи Лебронов трејд.

Лејкерси су сезону завршили на 10. месту Запада са учинком од 37 победа и 45 пораза. Велики неспоразуми владају на релацији између власника, управе и играча тима.

Веома изненадно екипу је напустио генерални менаџер и легенда клуба Ирвин "Меџик" Џонсон, да би потом тренер Лук Волтон добио отказ. Џини Бас, власница тима још увек није пронашла замене за те позиције, углавном због тога што нико не жели да се прихвати тог посла. (Тајрон Лу био је близу потписивања за "језераше", али је био незадовољан детаљима уговора. Монти Вилијамс је одабрао Финикс испред Лејкерса). Једини преостали кандидати за место тренера су Френк Вогел, Џејсон Кид, Курт Рембис и ЈБ Бикерстаф, док је место генарлног менаџера све извесније обезбеђено Робу Пелинки.

Међутим, Џејмс не жели да напусти "Језерџије", а и тренутно није лако очекивати да се он нађе у неком другом клубу. Леброн је Лејкерсе изабрао због породице, начина живота у Лос Анђелесу, али и Холивуда, како би имао много бољи приступ и филмској индустрији.

Уколико би дошао у Денвер, заједно са нашим Николом Јокићем би чинио један од најбољих тандема и напада у лиги, па би тим из Колорада могао да нападне и шампионски прстен, који никада у историји клуба нису освајали. 

Денвер би према наводима америчких медија саставио понуду за размену играча која не би садржала Николу Јокића, али би се Нагетси одрекли великог броја играча (Мари, Херис, Крег, Бартон итд) и пикова на будућим драфовима.

Српски центар још није завршио сезону, пошто заједно са саиграчима покушава да избори финале Западне конференције. Последњи пут када је Денвер био у финалу Запада било је то пре десет година.

Нагетси играју "мајсторицу" против Портланд трејлблејзерса, тренутни резултат је 3-3 у серији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво