КК Партизан: Регуларна лига или се окрећемо другим такмичењима

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је дешавањима у финалној серији плеј-офа АБА лиге угрожен опстанак регионалног такмичења и да ће се, уколико се не обезбеди регуларност, окренути другим такмичењима.

Партизан сматра да, као најтрофејнији и најгледанији клуб на Јадрану, има дужност да представи проблеме у АБА лиги и да је углед због поновљених инцидената срозан, због чега прети чак тужба компаније Myd Sports, чиме би финансирање лиге и опстанак био угрожен.

"Због инцидената који су након сезоне 2017/18 прошли некажњено, КК Партизан је на Скупштини АБА лиге, пре почетка сезоне 2018/19 јасно тражио да се усвоје механизми који ће спречити да се сличне ствари понаваљају и који ће довести до тога да виновници таквих инцидената буду адекватно кажњени, чиме би сачували интегритет лиге. О овом захтеву, сведоче и записници са Скупштине регионалног такмичења", наводи се на сајту црно-велих.

Из Партизана додају да никада неће бити средство за поткусуривање у сукобима зараћених страна, алудирајући на сукоб Будућности и Црвене звезде.

"Ми ћемо бити клуб који ће конструктивним предлозима упућеним Скупштини АБА лиге и њеним извршним органима, дати свој максималан допринос у очувању такмичења које читавом региону, у овом тренутку, обезбеђује учешће у Евролиги и Еврокупу".

Црно-бели су позвали све клубове да на седници Скупштине 24. маја у Бањалуци обезбеде гласовима регуларно такмичење, а да се виновници инцидената у складу са пропозицијама адекватно казне.

"Уколико менаџмент лиге и клубови као њени власници, укључујући и Партизан, нису у стању да обезбеде регуларне услове за такмичење и спроведу сопствене прописе, Партизан више неће бити део АБА лиге и окренуће се другим лигама и другим решењима".

Наводи се и да ће Партизан штити и даље интересе српске кошарке са циљем да се обезбеде фер услови.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво