Будућност тражи да се поништи финална серија

Кошаркашки клуб Будућност затражио је Скупштини регионалног такмичења да се поништи финална серија плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде. Подгоричани су саопштили да је о свему обавештена и Евролига.

"Снимци пре почетка и током последње финалне утакмице, који су обишли регион, јасно су показали да због напада домаћих навијача на играче КК Будућност нису постојали услови за нормално одигравање те утакмице. КК Будућност обратиће се Скупштини, тј. клубовима који су чланови и власници АБА лиге, са јасним захтевом да се финална серија овогодишњег такмичења поништи", наводи се у саопштењу објављеном на сајту клуба.

Такође, захтеваће и да се до почетка нове сезоне усвоје нове пропозиције АБА лиге са драстичним казнама за све клубове "који на својим утакмицама дозволе и делић онога што је Црвена звезда на последњој утакмици приредила спортском ривалу Будућности".

"Нова правила такмичења би морала елиминисати ситуације у којима играчи током утакмице, уместо о врхунским спортским резултатима, размишљају о својој личној безбедности. Како је на тој утакмици, између осталог, ескалирало расистичко и националистичко навијање домаћих навијача, дужни смо да о свим детаљима целе финалне серије обавестимо и Евролигу", наводи се у саопштењу.

Како истичу, једини циљ оваквог поступања је да се АБА лига као регионално такмичење сачува и да поново буде пример свим представницима спортова у региону који покушавају да формирају регионалне лиге.

Додаје се и да су представници АБА лиге, судије и делегат у потпуности подлегли притиску навијача и руководства Црвене звезде и да су они, једнако као и играчи и стручни штаб Будућности, били уплашени за безбедност.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво