Незаустављиви Лилард избацио Оклахому, Кавај одвео Торонто даље

Портланд трејлблејзерси елиминисали су Оклахому тандере са 4:1, победивши у петом мечу са 118:115, након великог преокрета. Маестралну партију пружио је Демијан Лилард постигавши 50 поена, од чега три у последњој секунди за победу. Кавај Ленард водио је Торонто до четврте победе над Орландом (115:96) и пласмана у полуфинале Истока.

Нестваран меч против Оклахоме одиграо је плејмејкер Портланда Демијан Лилард. Постигао је 50 поена (35 у првом полувремену), имао седам скокова и шест асистенција.

"Дејм" је био вођа великог преокрета Портланда, константно је држао Трејлблејзерсе у игри, да би потом хладнокрвном тројком у последњој секунди пресудио Оклахоми, избацивши је у првој рунди плеј-офа.

Лилард је у игри провео чак 46 од укупних 48 минута, постигао је десет тројки, а имао шут из игре 17/33. Помоћ је имао у 17 поена Маколума и Харклеса.

Са друге стране, у Оклахоми су одлично али недовољно за победу одиграли Пол Џорџ и Расел Вестбрук. Џорџ је постигао 36 поена, уз девет скокова, док је Вестбрук имао трипл-дабл од 29 поена, 11 скокова и 14 асистенција. 

Портланд је елиминисао Оклахому након пет одиграних мечева и пласирао се у полуфинале Западне конференције. Трејлблејзерси ће се тамо састати са бољим из дуела Денвера и Сан Антонија (Денвер води са 3:2).

Оклахома доигравање другу годину заредом завршава у првој рунди, пошто су прошле године елиминисани од Јуте.

Торонто је на Истоку четвртом победом у пет утакмица са Орландом такође прошао у полуфинале плеј-офа.

Репторси су победили са 115:96 на свом паркету. Тим из Канаде је стекао 16 поена предности у првој четвртини и ту предност без проблема одржавао до краја меча. 

Најефикаснији у победи Торонта били су Кавај Ленард са 27 и Паскал Сијакам са 24 поена. У редовима Орланда истакли су се Ди-Џеј Огустин са 15 и Теренс Рос са 12 постигнутих поена.

За Орландо је ова сезона готова, док Торонто иде у полуфинале Истока, где ће се састати са Филаделфијом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво