Јокић и Денвер лако са Спарсима, Марјановић и Филаделфија прошли даље

Српски центри Никола Јокић и Бобан Марјановић добро су играли у мечевима у којима су њихове екипе победиле Спарсе, односно Нетсе. Јокић је постигао 16 поена и имао 11 скокова у победи Денвера над Сан Антонијом од 108:90 за 3:2 у серији, док је Марјановић имао учинак од седам поена и исто толико скокова у победи Филаделфије над Бруклином са 122:100, којом су Севентисиксерси изборили пласман у наредну фазу такмичења.

Денвер је у петој утакмици одиграо најбољу партију против Сан Антонија у овој серији. У прошлом мечу су вратили "брејк" екипи из Тексаса, који су сада потврдили и повели са 3:2 у првој рунди плеј-офа НБА лиге на Западу.

Нагетси су у петој утакмици били веома доминантни пред својом публиком, водили од првог до последњег минута меча и на крају заслужено и убедљиво победили са 108:90.

Никола Јокић је на паркету провео 32 минута и постигао 16 поена, имао 11 скокова и осам асистенција. Јокић је био надомак трипл-дабл учинка, али због убедљиве предности није играо у завршници меча.

Денвер су, уз Јокића, до победе водили Мари са 23 и Бартон са 17 поена, док су се у редовима Спарса истакли Дерозан и Олдриџ са по 17 поена.

Нагетси воде са 3:2 у серији прве рунде Западне конференције, а прилику за пролаз у наредну фазу имају у петак на гостовању у "Еј-Ти-Ен-Ти центру" у Тексасу. 

Филаделфија је након пете утакмице изборила пласман у полуфинале конференције победом над Бруклином од 122:100. Противник у полуфиналу Истока биће им екипа Торонта, која је после пет утакмица избацила Орландо.

Севентисиксерси су од самог старта наговестили убедљиву победу, пошто су меч започели серијом од 14:0. Већ средином друге четвртине, предност је износила 20 поена, а Бруклин није успео да се колико-толико врати у меч у другом полувремену.

Бобан Марјановић је постигао седам поена и имао исто толико скокова, за нешто више од 13 минута проведених на паркету. Марјановић је шутирао 60 одсто из игре, а постигао је и четири асистенције.

Ембид је водио Филу са 23 поена и 13 скокова, док је најбољи код гостију био Холис-Џеферсон са 21 поеном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво