Бостон елиминисао Индијану, „Ратници“ надиграли Клиперсе

Кошаркаши Бостона надиграли су Индијану у Индијанаполису са 110:106 и максималним резултатом од 4-0 завршили прву рунду доигравања Источне конференције НБА лиге. Голден Стејт је надиграо ЛА Клиперсе у четвртом мечу са 113:105 и сада воде са 3:1 у завршној серији.

Индијана није успела да искористи предност домаћег терена и задржи се дуже у певој рунди доигравања.

Домаћини су успели да одрже релативно равноправну борбу до пред крај другог дела утакмице када су гости из бостона појачали темпо и преломили утакмицу начинивши дводифрену предност.

Бостон су до победе предводили Гордон Хејворд са 20 поена, Џејсон Тејтум и Маркус Морис са по 18 поена, а Ал Хордорд је имао 14 поена, 12 скокова и 5 асистенција, док је Кајри Ирвинг утакмицу завршио са 14 поена и 7 асистенција.

Хрватски бек Бојан Богдановић одиграо је још један добар меч и са 22 поена био је најефикаснији у пораженом тиму, а имао је још 8 скокова и 3 асистенције, Тајрик Еванс је додао 21, а Дарен Колисон 19.

Тим из Масачусетса ће се у полуфиналу конференције састати са бољим из дуела Милвокија и Детроита.

И у дуелу ЛА Клиперса и Голден стејта победу је однела гостујућа екипа са 113:105 и повела са 3:1 чиме су дошли на корак су од пласмана у четвртфинале плеј офа НБА лиге.

Већ на самом старту утакмице „Ратници" су повели и први део утакмице завршили са десет поена предности.

Клиперси су заиграли храбрије у наставку и до полувремена су минус смањили на осам кошева разлике. У трећем делу су успели чак и да поведу, али су „Ратници" у финишу појачали темпо и однели победу са 113:105.

Победнички тим је наравно предводио Кевин Дурент са 33 поена, седам скокова и шест асистенција. Поен мање постигао је Клеј Томпсон. Стеф Кари забележио је дабл - дабл са 12 поена и 10 скокова, а имао је и седам асистенција и три украдене лопте. По десет поена додали су Дрејмонд Грин (који је имао и девет скокова) и Андре Игудала.

Клиперсе је предводио Шеи Гилџес-Александар са 25 поена, Данило Галинари дао је 16 уз седам скокова, Партик Бејверли је имао дабл - дабл са 12 поена и 10 скокова, а 12 поена убацио је и Лу Вилијамс.

Пети меч који би могао да буде и одлучујући игра се 25. априла, а домаћин ће бити Голден Стејт.

И у преостала два синоћна меча победе су однели гостујући тимови. Торонто је надиграо Орландо са 107:85, а Портланд је надиграо Оклахому са 111:98.

Резултати утакмица:

Индијана - Бостон 106:110
LA Клиперс - Голден Стејт 105:113
Орландо - Торонто 85:107
Оклахома - Портланд 98:111 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво