Победе Торонта и Портланда за убедљива вођства

Кошаркаши Торонта и Портланда однели су победе на гостовањима и обезбедили укупну предност од 3:1 у синоћним мечевима у првој рунди доигравања. Торонто је био бољи од Орланда са 107:85, а Портланд је надиграо Оклахому са 111:98.

Предвођени за игру изузетно расположеним Каваји Ленардом играчи Торонта су већ на старту меча обезбедили двоцифрену предност да би је потом само увећавали, па се до краја само постављало питање са којом разликом ће добити меч.

Каваји Ленар је утакмицу завршио са 34 поена и шест скокова, а Паскал Сиакам и Норман Пауел су додали по 16 поена за екипу из Канаде.

Најбољи код пораженог Орланда био је Арон Гордон са 25 поена, Никола Вучевић је убацио 11.

Овом победом, трећом у низу после првог изгубљеног меча, Торонто је везао три тријума, и то тек трећи пут у плеј-оф серијама у историји франшизе.

И Портланд је на гостовању надиграо Оклахому са 111:98 и повео у плеј-оф серији са 3:1 па их још једна победа дели од пласмана у полуфинале Западне конференције.

Блејзерсе су предводили Си Џеј Меколум са 27 поена, од тога пет тројки, и Демијен Лилард који је убацио 24 поена.

Лилард је и на четвртој утакмици заредом успео да постигне више од 20 поена, док је Меколум рачунајући и претходну сезону везао укупно седам. Одличан је био и Морис Харклес са 15 поена и десет скокова.

Оклахоми није био довољан учинак Пола Џорџа од 32 поена, десет скокова и шест асистенција, Расел Вестбрук је стигао до 14 поена, девет ухваћених лопти и седам додавања.

Портланд сада има прилику да пред домаћом публиком обезбеди пролаз даље.

И у прве две синоћне уталмице победе су однеле гостујуће екипе.

Голден Стејт је надиграо ЛА Клиперсе у четвртом мечу са 113:105 и сада воде са 3:1 у завршној серији.

А кошаркаши Бостона су надиграли Индијану у Индијанаполису са 110:106 и максималним резултатом од 4-0 завршили прву рунду доигравања Источне конференције НБА лиге.

Резултати утакмица:

Индијана - Бостон 106:110
LA Клиперс - Голден Стејт 105:113
Орландо - Торонто 85:107
Оклахома - Портланд 98:111 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара