Вестбрук сачувао Оклахому, Бостон на корак до полуфинала Истока

Кошаркаши Оклахома сити тандера победили су Портланд резултатом 120:108 и смањили на 2-1 у четвртфиналу Западне конференције. На Истоку је Торонто направио "брејк" у Орланду (98:93), док је Бостон славио у Индијани са 104:96 и повео 3-0 у победама.

Тандер је успео да заустави захуктале Трејл блејзерсе, највише захваљујући одличном игром у трећој и четвртој четвртини. Средином друге деонице домаћин је преузео иницијативу и до краја сусрета није испуштао предност.

Расел Вестбрук предводио је свој тим са 33 поена, пет скокова и 11 асистенција, а најбоље га је пратио Пол Џорџ са 22 поена, уз по шест скокова и асистенција.

На другој страни, Демијен Лилард је био најефикаснији са 32 поена, шест асистенција и четири скока, док је Си Џеј Мекалум постигао 21 поен, уз по седам скокова и асистенција.

Четврти меч такође је на програму у Оклахоми у ноћи између недеље на понедељак.

"Брејк" у Орланду могао би Торонту да донесе пласман у полуфинале Источне конференције, пошто је тако канадски клуб вратио серију у нормалу и повео 2-1.

Репторси су дозволили противнику да се резултатски врати средином трећег квартала, али су тада везали 16 узастопних поена и решили питање победника.

Најзаслужнији за тријумф Торонта био је Паскал Сиакам, који је одиграо једну од најбољих утакмица у каријери. Убацио је 30 поена и ухватио 11 лопти. Дабл-дабл са 16 поена и 10 скокова забележио је Кавај Ленард, као и Кајл Лаури (12 поена и 11 асистенција).

Код Меџика се истакао Теренс Рос са 24 поена, два више од Николе Вучевића, који је при том имао и 14 скокова, шест асистенција и три блокаде.

Четврти меч на програму је у ноћи између недеље на понедељак.

Прилику да први прође у полуфинале имаће Бостон, који води 3-0 у победама против Пејсерса.

Од самог почетка гости су у Индијанаполису наметнули свој темпо и првих 12 минута решили у своју корист, резултатом 41:28. Тада је било јасно да желе победу, али се домаћин вратио у егал до полувремена.

Ипак, искуство и квалитет су били на страни Селтикса и већ за неколико дана ће имати прилику да овере пролаз даље.

Код победника Џејлен Браун био је најефикаснији са 23 поена. Кајри Ирвинг имао је 19 поена, 10 асистенција и пет скокова, док је Тејтум меч завршио са 18 поена.

Пејсерси нису имали превише расположених играча – најбољи је био Тајрик Еванс са 19 поена, четири више од Бојана Богдановића.

НБА – резултати:
Орландо меџик – Торонто репторс 93:98
Индијана пејсерс – Бостон селтикс 96:104
Оклахома сити тандер – Портланд трејл блејзерс 120:108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво