Харден поново незаустављив, Бостон и Милвоки дуплирали вођство

Кошаркаши Хјустона на крилима Џејмса Хардена савладали су Јуту резултатом 118:98 у четвртфиналној серији плеј-офа Западне конференције. Бостон је са 99:91 био бољи од Индијана, док је Милвоки декласирао Детроит – 120:99. Све три екипе воде са по 2-0 у четвртфиналним серијама.

Екипа из Тексаса питање победника решила је у првој деоници коју је добила са 39:19 и потом само повећавала разлику. Џезери су успели само да ублаже пораз у последњих 12 минута, али је јасно да ће тешко моћи да парирају јачем противнику у серији.

Харден је већ након прве четвртине имао 17 поена, а на крају је комплетирао трипл-дабл са 32 поена (11-24 из игре, 6-13 за три поена), па му није сметало ни што је имао осам изгубљених лопти.

Најбоље га је пратио Крис Пол са 17 поена, док је исти учинак на другој страни имао Рики Рубио, којем је једна асистенција недостајала да упише дабл-дабл.

Трећи меч, овога пута у Јути, на програму је у ноћи између суботе и недеље.

Бостон такође има сигурну предност против Индијане, а до другог тријумфа стигао је после преокрета у четвртој четвртини.

Пејсерси су после 36 минута имали вишак од 11 поена, али су на сцену ступили Кајри Ирвинг и Џејсон Тејтум, који су Селтиксима обезбедили 2-0 у плеј-офу. Домаћин је одиграо одличну одбрану, дозволио противничком саставу само 12 поена у том делу меча и на крају славио победу.

Најефикаснији у победничком тиму био је споменути Ирвинг са 37 поена (15-26 из игре), шест скокова и седам асистенција, док је Тејтум забележио 26 поена (11 од 20 из игре), четири скока и две асистенције.

У дресу Индијане најбољи је био Бојан Богдановић са 23 поена (9-21 из игре), осам скокова, две асистенције и четири украдене лопте.

Јанис Адетокумбо наставља фантастичну сезону и води Милвоки и у доигравању, поново је Детроит био немоћан, овога пута резултатом 120:99.

Грчки кошаркашк, којег навијачи током утакмица поздрављају повицима "МВП", преломио је сусрет у другом полувремену, пошто су у првом снаге биле релативно изједначене.

Адетокумбо је био расположен у нападу, убацио је 26 поена (11-18 из игре), уз 12 ухваћених лопти, четири асистенције и две рампе. Једини ефикаснији од њега био је Ерик Бледсо са поеном више. Крис Мидлтон је додао 24 поена, пет скокова и осам успешних додавања.

У пораженом тиму истакао се Андре Драмонд који је постигао 18 поена, уз 16 скокова.
Повређени Блејк Грифин није био у саставу Пистонса.

Као и у осталим серијама, следећи меч две екипе игра се у ноћи између суботе и недеље.

НБА – резултати:
Бостон селтикс
– Индијана пејсерс 99:91
Милвоки бакс – Детроит пистонс 120:99
Хјустон рокетс – Јута џез 118:98

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво