Из часа у час

Пораз Звезде у Подгорици, наставља се борба за трофеј АБА и Евролигу

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да искористе прву, од три меч лопте, пошто су у трећој утакмици финалне серије АБА лиге поражени у Подгорици од Будућности 80:72 (18:25, 27:25, 21:8, 14:14). Наредни меч игра се у петак, такође у Подгорици.

Будућност је пред својом публиком успела да повеже редове и спречи Црвену звезду да већ у првом мечу у Подгорици врати трофеј АБА лиге у Београд. Бранилац трофеја је у пуној хали "Морача" остварио први тријумф из шест мечева против Звезде ове сезоне и остао у серији за титулу шампиона и место у Евролиги.

Звезда је одиграла сјајно прво полувреме, водила 12 разлике на крилима Кеј Си Риверса, али је у наставку потпуно пала са "празним ходом" од чак девет минута без коша из игре, са тек погођена по два бацања Филипа Човића и Маика Цирбеса, и тако је испустила прву шансу да преотме Подгоричанима трон у АБА лиги.

Риверс је завршио утакмицу са 19 поена, Били Берон је додао 12, док је најефикаснији био плеј Будућности Норис Кол са 20.

Наредни меч финалне серије игра се у петак, такође у Подгорици. У колико Будућност тријумфује и у том дуелу серија се сели у Београд. Победник ће бити екипа која прва оствари три победе.

Црвено-бели су више него убедљиво победили у прве две утакмице у Београду. У првом мечу било је 19, а у другом 38 поена разлике за српског шампиона.

Ток меча:

21.04 - Крај меча, Будућност - Црвена звезда 80:72. Црвено-бели не користе прву меч лопту...

20.58 - Будућност све ближа победи у овом мечу, Џексон постиже тројку за "плус десет" - 75:65.

20.51 - Мање од пет минута до краја меча, црвено-бели никако да се врате у ритам са почетка меча - 71:63.

20.44 - Кеј Си Риверс промашује отворену тројку, Кол у контри поентира за 68:60.

20.37 - Завршена је и трећа четвртина, Будућност је искористила пад у игри црвено-белих и прешла у вођство 66:58. Домаћин је ову деоницу добио са 21:8.

20.30 - Будућност лаким поенима из контре повећава предност на 62:56, тренер Црвене звезде поново мора да тражи тајм-аут. Само шест поена црвено-белих у трећој четвртини.

20.28 - Поеном Кларка са бацања домаћа екипа преузима вођство на мечу 57:56.

20.22 - Кларк закуцава на сјајну асистенцију Гордића. Будућност стуже до изједначења - 56:56. Томић поново принуђен да затражи тајм-аут.

20.17 - Пришла је Будућност на само два поена заостатка али Фаје тројком, својим првим поенима на мечу, враћа на "плус пет" - 55:50.

20.11 - Као и на старту утакмице Мајк Цирбес поенима отвара трећу деоницу...

19.55 - Полувреме у Подгорици. Кошаркаши Црвене звезде воде против Будућности 50:45. Одлична игра изабраника Милана Томића после две четвртине, предност је могла да буде и већа или су играчи Звезде са пар изгубљених лопти у финишу друге четвртине дозволили домаћину да смањи разлику. Црвено-беле предводи расположени Кеј Си Риверс који је већ уписао 19 поена. Филип Човић постигао је осам уз три асистенције, док је Били Берон уписао седам. У редовима тима из Подгорице најефикаснији је Норис Кол са десет постигнутих поена.

19.46 - Домаћин после две везане грешке кошаркаша Звезде поново смањује разлику - 41:47. Сада Томић тражи тајм-аут.

19.40 - Тројка Билија Берона из "ћошка" за макималну предност црвено-белих - 46:34. Репеша принуђен да затражи тајм-аут.

19.38 - Неспортска досуђена Гоги Битадзеу и технича грешка за клупу Будућности, Звезда води са 43:34.

19.34 - Будућност је успела да се приближи на "минус три" али је феноменални Риверс са пет везаних поена пона вратио предност...

19.26 - Тројком Риверса и поенима Добрића Звезда отвара другу четвртину - 30:23.

19.24 - Први инцидент у "Морачи", навијачи Будућности покушали су у паузи између две четвртине да уђу на терен али их је у томе сречила полиција.

19.22 - Завршена је прва деоница коју је Звезда добила 25:18. Црвено-бели су боље отворили меч и на крилима расположеног Филипа Човића и Мајка Цирбеса направили разлику.

19.18 - Новом тројком Човића и поенима Риверса црвено-бели воде са највећом разликом у одсадашњем делу меча - 23:14.

19.13 - Тројком сјајног Филипа Човића Звезда води са 16:11.

19.07 - Бранко Лазић постиже прву тројку за црвено-беле - 4:7.

19.04 - Кол двојком отвара меч у Подгорици, са друге стране Цирбес знажно закуцава на асистенцију Берона - 2:2.

19.00 - Хала "Морача" испуњена до последњег места, кошаркаше Звезде очекује "врела" атмосфера. Почетка петорка за црвено-беле: Давидовац, Лазић, Берон, Фаје и Цирбес. Будућност започиње меч са петорком: Џексон, Кол, Суад Шеховић, Кларк и Баровић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво