Лазић: Одбрана кључна, да завршимо у Подгорици

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић изјавио је да кључ победе у синоћњем мечу с подгоричком Будућношћу (107:69) у финалу АБА лиге била одбрана, као и да ће покушати да серију заврше у Подгорици.

"Одиграли смо сјајан меч и драго ми је што смо победили на овај начин. Били смо још бољи него у петак, али је ипак било ствари које смо могли да урадимо боље. У оваквим серијама најбитнија је победа, а ова нас је приближила циљу. Сада имамо два дана за припрему и одмор и мислим да можемо да завршимо серију", рекао је Лазић новинарима после меча.

Лазић се за 12 минута игре није уписао у стрелце, а истакао је да ток утакмице одредила одбрана.

"Многи су спомињали наше шутерске бројке у овом дуелу, али ја се не бавим статистиком. Одбрана је кључ наше повреде. Направили смо добар притисак на њихове бекове и неутралисали их. Тиме смо одредили ток меча, а из одбране смо постигли бројне лаке поене и добили самопоуздање, које нам је помогло и при шуту", рекао је Лазић и објаснио какав меч очекује у Подгорици.

"У Подгорици ће сигурно бити теже, а знамо да ће они дати све од себе да врате серију у Београд, а ми ћемо се потрудити да је завршимо у Погорици. Темпирали смо форму за најбитније тренутке, али нисмо очекивали овакве две утакмице. Ипак, оне су проистекле из наше сјајне одбране и великог залагања", закључио је Лазић.

После две утакмице у Београду Црвена звезда води са 2:0 у дуелу са Будућношћу. Финална серија наставља се у среду у Подгорици, када ће Црвена звезда и Будућност од 19 сати одиграти трећи меч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво