Човић: Треба нам подршка у борби са црногорским државним пројектом

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић одржао је конференцију за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану и том приликом поручио да очекује подршку и навијача и државе у финалу против државног пројекта Црне Горе, односно екипе Будућности. Он је нагласио и да неће бити гостујућих навијача из Подгорице у прва два меча, јер су таква правила АБА лиге.

Црвена звезда и Будућност поново се састају у финалу рагионалног такмичења, и као прошле године, српски шампион ће имати предност домаћег терена.

На прва два меча у Београду, који су на програму у петак и недељу од 19 сати, председник црвено-белих очекује поново велику подршку, како каже, најбољих навијача, али и државе.

"Наш циљ је титула и пласман у Евролигу и ово је последњи корак на путу ка циљу који смо дефинисали. То није само клупски интерес, мислим да је то комплетан интерес српске кошарке. Надам се да ћемо имати подршку свих, и навијача и државе, јер играмо против клуба који је државни пројекат корпоративне организације. По пропозицијама АБА лиге, неће бити дозвољено присуство навијача гостујућег клуба, нити некаквих обележја", рекао је Човић и додао:

"Знамо сви шта се дешавало прошле године и морамо бити свесни фактора 'залеђене воде', где 15 до 20% има и воде, али је проблем шта се догађа испод леда. Ми ћемо максимално користити предност домаћег терена, јер за то смо се целе године борили и изборили. Они ће имати могућност за тренинг по пропозицијама, а биће смештени у хотелу "Краун плази", како и предвиђа АБА лига. Понављам, морамо и бићемо врло опрезни и пажљиви, апропо прошле године", истакао је Човић.

Први човек српског првака осврнуо се и на приче о измештању финала у Железник због футсала и рукомета.

"Што се футсала и рукомета тиче, изгледа да нас неки нису планирали за финале. Захвалност свима који су изашли у сусрет за померање и измештање – председнику државе, граду Београду, ФСС и РСС. Целе године играмо у Пиониру и важно нам је да и најважније утакмице ту одиграмо, јер ту и тренирамо". 

Он се осврнуо и на полуфиналне мечеве са Партизаном и у први план ставио одличну игру тима у трећем, одлучујућем мечу.

"Ја се нисам оглашавао током полуфинала. Саопштења је издавао клуб, а Црвена звезда није један човек, већ организован систем и структура. Мајсторица је била одлична утакмица, велики је притисак био на обе стране, на обе управе, али смо сви заједно успели. Надам се да ће то бити подстрек за финале", поручио је Човић и открио да плејмејкер Џо Регланд сигурно неће бити спреман за прва два сусрета. 

Подсетимо, Будућност је прошле године савладала Црвену звезду у финалу са 3:1 у победама и пласирала се у Евролигу, у којој је остварила учинак од 6 победа и 24 пораза.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво