Слукас погодио за победу, победе Бајерна, Олимпијакоса и Барсе

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су на свом паркету екипу Макабија са 78:75 у мечу последњег кола регуларног дела сезоне Евролиге. Бајерн је савладао Гран Канарију, Олимпијакос био бољи од Дарушафаке, док је Барселона тријумфовала над Химкијем.

Иако ниједна екипа није имала императив победе у овом дуелу, Фенербахче и Макаби су одиграли веома занимљив и неизвестан меч у Истанбулу. Победу домаћој екипи донео је Слукас, тројком у последњој секунди меча.

Више него изједначена кошарка играла се у испуњеној "Улкер арени". Екипе су чак постигле и исти број поена у прве две деонице, 20 у првој и 21 у другој.

Макаби је одиграо сјајно, поготово у одбрани у трећој четвртини, коју је добио са 18:10 и чинило се да ће "Понос Израела" успети да одржи предност до краја меча и упише победу.

Ипак, Фенербахче се распуцао у последњој четвртини, у којој је постигао 27 поена, надокнадио разлику и славио тројком Слукаса у последњој секунди меча.

Костас Слукас дефинитивно је играч утакмице са 22 поена, а помоћ је имао у 17 Датомеових и 13 Гудурићевих.

У редовима Макабија истакли су се Тарик Блек са 23 и Скоти Вилбекин са 13 поена.

Фенербахче регуларни део сезоне завршава на првом месту са 25 победа у 30 мечева, док Макаби са скором 14-16 завршава на деветом месту, са једном победом мање од осмопласираног Жалгириса који иде у плеј-оф.

Бајерн је на свом паркету савладао Гран Канарију са 84:77.

Вилијамс постигао је 20, а Владимир Лучић 13 поена у победничкој екипи, док су најефикаснији у редовима гостију били Вене са 19 и Вили са 15 поена. 

Бајерн, попут Макабија, сезону завршава са скором 14-16 и такође без плеј-офа, док је Гран Канарија уписала 22 пораз и налази се на 14. месту. 

Вилијамс-Гос и Милутинов предводили су Олимпијакос до победе над Дарушафаком.

Американац је постигао 18, а Србин 16 поена. Док су се код гостију истакли Демир са 12 и Еванс са 11 поена.

Олимпијакос је уписао 15. победу, колико има и осмопласирани Жалгирис, али Литванци иду даље због бољег међусобног скора. Дарушафака је поражена 25. пут и сезону завршава као последњепласирана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се