Пао убедљив, победе ЦСКА, Ефеса и Жалгириса, познати сви учесници плеј-офа

Кошаркаши Панатинаикоса савладали су Будућност са 87:67 у мечу последњег кола Евролиге. ЦСКА је био бољи од Басконије 82:78. Ефес је надиграо Армани Милано са 101:95. Жалгирис славио против Реала 93:86. Познати сви учесници плеј-офа, то су Фенербахче, ЦСКА, Реал, Ефес, Барселона, Басконија, Панатинаикос и Жалгирис.

Панатенаикос је забележио важну победу која му је обезбедила пласман уплеј-оф, ово му је 16. тријум у сезони и заузео је шесту позицији на табели. Будућност је новим поразом остала на претпоследњем месту са шест тријумфа.

Домаћине је до победе предводио Гист са 23 поена, њега је пратио Томас са 17, Папапетру је додао 12, а сјајни капитен Калатес је забележио трипл-дабл учинак 11 поена 12 скокова и 18 асистенција. У тиму из Подгорице Битадзе је био најефикацнији са 16, Кол је постигао 14, а Кларк и Гордић по 10.

ЦСКА је у Москви победио Басконију са 82:78. Московљани су тако забележили 24. победу у регуларном делу сезоне и оверили другу позицију пред плеј-оф. Басконија је остала на 15 победа и седмој позицији, месту које води у четвртфинале.

Клајбурн је постигао 16 поена, њега је пратио Хигинс са 14, док су Де Коло и Хакет постигли по 11. У екипи Басконије Хуертас је постигао 17, а Пириер и Шилдс по 12.

Ефес је на свом терену савладао Армани Милано са 101:95. Ефес, који је и пре последњег кола обезбедио пласман у плеј-оф, је забележио 20. тријум и оверио четврту позицију на табели, Тим из Милана је поразом изгубио сваку наду да може до плеј-офа, тренутно је на деветој позицији на табели.

Најефикаснији у победничком тиму био је Василије Мицић са 18 поена, уз то је забележио и осам асистенција, њега су пратили Симон, Плајс и Бобуа по 14. У екипи АрманијаZ Џејмс је постигао 16, Немања Недовић 17 , док су Владимир Мицов и Кузминскас додали по 14.

Кошаркаши Жалгириса савладали су Реал у Мадриду са 93:86 и овом победом обезбедили пласман у плеј-оф. Растерећени Реал који је пре овог кола имао зацементирану позицију три је овим поразом остао на 22 тријумфа у регуларном делу сезоне. Жалгирис је са 15 победа заузео осму позицију, последњу која води у наставак такмичења.

Жалгирис је до велике победе предводио Брендон Дејвис са 27 поена уз 10 скокова, а двоцифрен учинак имао је још Кавалиаускас са 10. У тиму Реала Таварес је постигао 22, Рендолф 17, а Керол 11.

Парови четвртфинала:
Фенербахче - Жалгирис
ЦСКА - Басконија
Реал - Панатинаикос
Ефес - Барселона

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво