КСС кандидовао Томашевића за председника Фиба Европе

Кошаркашки савез Србије званично је кандидовао генералног секретара Дејана Томашевића за председника Фиба Европе.

Некадашњи репрезентативац и један од најтрофејнијих европских играча у историји од априла 2011. године у КСС обављао је функцију потпредседника за такмичења, а од фебруара 2016. је на позицији генералног секретара.

"Кандидатуру за председника ФИБА Европа објавио сам у петак у Љубљани на састанку који је организовао Кошаркашки савез Словеније. Том приликом сам представио свој програм и планове и добио подршку колега који деле моју јасну визију да европску кошарку подигнемо на још виши ниво", рекао је Томашевић.

Како је навео, планира да у најскорије време обави разговоре са представницима свих 50 савеза, јер су дијалог и синергија оно што је свима потребно како бисмо сагледали реалне могућности за даљи развој и напредак кошарке.

"Веома сам захвалан председнику Предрагу Даниловићу који ме је предложио за кандидата и поносан на чињеницу да људи који са мном тесно сарађују, који ме познају и знају колики су моји потенцијали, стоје иза мене у овако значајном тренутку моје каријере", поручио је Томашевић.

Нови први човек ФИБА Европа биће изабран на Скупштини 24. маја у Минхену, а поред Томашевића, кандидати за челну функцију европске кошарке су актуелни председник Турчин Тургај Демирел, иза кога је већ петогодишњи мандат, као и Белгијанац Сирил Куманс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи