Тринкијери: Одбрана одлучила, правили смо грешке

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, након пораза од Црвене звезде са 106:101, изјавио је да је одбрана одлучила победника у првом полуфиналном мечу плеј-офа АБА лиге.

"Утакмица је била баш онаква како смо очекивали. Одбрана је била пресудна, били смо лоши у игри један на један и недовољно чврсти. Такве грешке се плаћају", рекао је Тринкијери новинарима после утакмице.

Он је додао да је екипа добро одиграла у финишу регуларног дела, али да касније није био задовољан другим стварима.

"Нисам задовољан јер смо лоше прочитали неке ствари. Одиграли смо врхунски 20 минута и после пали", навео је Тринкијери, наводећи да не зна каква је ситуација са повредом Новице Величковића.

Наредни меч вечитих ривала игра се за седам дана, а домаћин је Партизан.

Кошаркаш црно-белих Раде Загорац рекао је да је дерби увек посебна ствар.

"Одлилна утакмица, за гледаоце вероватно више него за актере. Дерби је посебна ствар, поготово када је улог велики. Играчке и људске карактеристике долазе до изражаја. Играле су две подједнаке екипе, сличног квалитета, ситни детаљи су одлучивали и преламали меч".

Загорац је честитао ривалу на победи.

"Честитам Звезди, сав кредит иде домаћим играчима који су решили меч. Остаје нам седам дана да решимо проблем 'један на један' одбране, имамо доста посла, доста нереда ког треба почистити. Али са доста оптимизма и мотивације чекамо реванш".

Кошаркаш Партизана очекује подршку црно-белих навијача.

"Фактор навијача јесте велики, али сви смо ми професионалци и играчи који су сада већ навикли на овакве атмосфере. Радујемо се што ћемо играти пред нашим навијачима и урадићемо све што можемо да поравнамо резултат", рекао је Загорац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво