Звезда и Партизан за финале АБА: Први чин

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас у хали "Александар Николић" играју први меч полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге. На програму је четврти "вечити" дерби у сезони, сигурно најбитнији до сада јер је огроман улог – наставак борбе за трофеј на Јадрану који доноси и Евролигу.

Звезда, која је два пута надиграла црно-беле у сезони али и изгубила за пехар Купа Радивоја Кораћа, регуларни део завршила је са импозантним скором од 21-1, Партизан је био четврти, али све се то заборавља у доигравању.

У серији на две победе најважнија је прва утакмица, сматра тренер црвено-белих Милан Томић.

"Против Партизана смо играли три пута ове сезоне. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, шта могу да направе на терену. Имали смо добре тренинге и спремни смо да направимо први корак, а то је буде 1:0. Битно је кренемо са победом", рекао је Томић на конференцији за медије.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери улогу фаворита је препустио Црвеној звезди.

"Звезда је направила одличну екипу, да се одмах врати у Евролигу. Одавно нисам видео тако талентован тим у АБА лиги. Они су фаворити и, за мене, за нијансу бољи од Будућности. Темпирали су форму, нису имали повреде. Имају евролигашке играче, Лазића, који има више трофеја од свих других играча, али и Човића, који уђе са клупе и мења утакмицу", похвалио је противника Италијан.

Поред "вечитих" ривала други полуфинални пар чине Цедевита и бранилац пехара Будућност, који се састају у понедељак у Загребу.

Утакмица Звезде и Партизана игра се вечерас од 19 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи