Макаби бољи од Химкија, Жалгирис декласирао Дарушафаку

Кошаркаши Макабија савладали су на гостовању екипу Химкија са 76:71 у мечу 28. кола Евролиге.

Макаби је до победе стигао упркос двоцифреном заостатку у првој четвртини.

Химки је боље започео меч и до 14 поена предности у првој деоници је дошао течном игром и добрим процентом шута за три поена.

Ипак већ у наредној четвртини распала се игра домаћина, па је Макаби анулирао дефицит и на паузу отишао са предношћу од пола коша.

Велика борба виђе на је у другом полувремену. Макаби је средном треће четвртине стекао максималних осам поена предности, којих је, испоставиће се, одржавао до краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму били су Рол са 17 и О'Брајант са 16 поена, док су се у Химкију истакли Швед са 17 и Мики са 14 поена.

Макаби је уписао 13. победу и два кола пред крај остао у трку за осмим местом које води у плеј-оф. Осму позицију тренутно заузима Панатинаикос који има победу више од "поноса Израела", као и Басконија, Армани и Олимпијакос.

Химки је 13. са девет победа. 

У другој утакмици дана Жалгирис је у Каунасу декласирао "фењераша" Дарушафаку са 94:67.

Литвански тим је дилеме око победника решио у другој четвртини коју је добио резултатом 27:12 и на одмор отишао са великих +19.

До краја сусрета предност екипе коју води Шарунас Јасикевичус је само расла и Турци су доживели још један убедљив пораз.

Најбољи у победничком саставу био је Брендон Дејвис са 13 поена, док су по 12 додали Томпсон, Вотерс и Милакнис.

С друге стране, код "Дачке" се истакао Еванс са 14 поена и пет скокова.

Жалгирис је скочио на 10. позицију са 13 победа и 15 пораза, док је Дарушафака закуцана за дно са учинком 4-24.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво