Тринкијери: Звезда фаворит, полуфинале АБА једна станица

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његова екипа растерећенија улази у дуел са Црвеном звездом на старту полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге, али и да очекује другачију утакмицу од свих претходних.

"Дерби је посебна утакмица, а дерби у плеј-офу још посебнија. Три пута смо играли, увек су биле другачије утакмице. И сада очекујем другачију утакмицу. Гледам екипу и осећам да смо растерећенији од Звезде. Полуфинале АБА лиге је само станица за нас. То су моји играчи схватили", рекао је Тринкијери новинарима на конференцији у хали "Александар Николић".

Стратег црно-белих сматра са да Звезда има одличну екипу и да је фаворит.

"Звезда је направила одличну екипу, екипу да се одмах врате у Евролигу. Одавно нисам видео тако талентован тим у АБА. Они су фаворити и за мене, за нијансу бољи од Будућности. Темпирали су форму, нису имали повреде. Имају евролигашке играче, Лазића који има више трофеја од свих других играча, Човића који уђе са клупе и мења утакмицу".

Тренер црно-белих посебно се осврнуо на здравствену ситуацију у тиму.

"Ми смо били више доктори него играчи. Гледам екипу и драго ми је због оног што видим. Не дамо се, знамо за шта се игра. Поштујем ривала, али идемо, нема ту много приче. Видећемо сутра ко ће бити спреман", рекао је Тринкијери.

Италијански стручњак истакао је и да му је долазак у Партизан био највећи изазов у каријери.

"Мислим да није време да гледам шта је било. Ово је био највећи ижазов у мојој каријери. Сутра не знам шта ће да буде, али ја сам поносан тренер Партизана. Ми се сваки дан померамо по мало, али није моменат о томе да причамо. О томе ћемо на крају сезоне.", закључио је Тринкијери.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да очекује тежак меч са талентованим ривалом.

"Сви знамо шта нас очекује и сигурно да смо се спремали ово. Велики је притисак на обе екипе. Учинићемо све што је до нас да победимо. Неће бити нимало лако против талентованог и искусног тима. Даћемо све од себе, свој максимум, борбу, енергију", рекао је Величковић.

Величковић је објаснио и у каквој атмосфери екипа дочекују меч.

"За неке момке је ово ново, неки су доживели тај притисак у другим лигама. Ја као најискуснији и тренер, гледамо да помогнемо колико можемо. Ја лично притисак не осећам толико, он се не осећа у свлачионици".

Он је објаснио и значај прве утакмице.

"Мораш да се спремиш за прву, а на другу и да не размишљаш. Специфично је то што је на седам дана. Не иде глава ником после прве утакмице", рекао је капитен црно-белих.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 19 сати у хали "Александар Николић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво