Томић: Битно је да поведемо, навијачи и пуна хала за "ветар у леђа"

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић истакао је да је веома битно да његов тим искористи предност домаћег терена и поведе против Партизана у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге.

"Против Партизана смо играли три пута ове сезоне. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, шта могу да направе на терену. Направили смо добре тренинге и спремни смо да направимо први корак, а то је да буде 1:0. Битно је кренемо са победом и да после тога припремимо следећу утакмицу", рекао је Томић на конференцији за медије на Малом Калемегдану и додао да ће навијачи и пуна хала дати екипи "ветар у леђа".

Томић је истако да је Звезда током целе сезоне била најбоља у Јадранској лиги и да је заслужено дошла до првог места.

"У овом тренутку не размишљам о неуспеху. Даћемо све од себе да освојимо АБА лигу и да уђемо у Евролигу, јер Звезди је тамо место", рекао је Томић и истакао да је Звезда фаворит у овој серији зато што је домаћин и што ће имати пуну халу.

Томић се осврнуо и на игру ривала.

"Потребно је да одиграмо доста добро у одбрани и нападу. Партизан ће покушати да дође до лаких поена. Битан је и њихов скок. Морамо да будемо концентрисани на целокупну игру Партизана", поручио је тренер црвено-белих.

Капитен Звезде Бранко Лазић истакао је да ће сусрет са "вечитим" ривалом донети узбудљиву утакмицу.

"Сигуран да ће бити јако узбудљива утакмица, као и увек када играмо са Партизаном и што је полуфинале. Специфична је серија јер имамо седам дана између утакмица. Зато је битно да добијемо прву утакмицу, али има времена да се припремимо и за други меч. Најважније је да уђемо концентрисани и са енергијом у меч", рекао је Лазић.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 19 сати у хали "Александар Николић".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи