ЦСКА бољи од Ефеса уз звук сирене, Будућност намучила Фенербахче

Кошаркаши ЦСКА савладали су у Истанбулу екипу Ефеса са 80:78, поготком Корија Хигинса у последњим тренуцима сусрета. Фенербахче на свом терену, после велике борбе, бољи од Будућности 76:67. Олимпијакос убедљив против Бајерна 89:69. Барса боља од Гранд Канарије 93:64.

"Армејци" су у Истанбулу до победе (21/6) стигли тешком муком и тако наставили борбу за друго место на табели Евролиге са мадридским Реалом (20/6), док је Ефес задржао четврту позицију (17/10).

ЦСКА је водио током већег дела сусрета, али је до тријумфа стигао у последњим тренуцима меча, поготком Корија Хигинса.

Ефес је изједначио погоцима Симона са линије за слободна бацања, само четири секунде до краја, али је остало довољно времена да тим из Москве упути још један шут ка кошу.

Хигинс је меч завршио са 19 поена, Хајнс је додао 15, док је у тиму Ефеса најбољи био Данстон са 19 поена. Васа Мицић утакмицу је завршио са шест поена (тројке 1/7), четири асистенције и три скока.

Фенербахче и Будућност одиграли су изједначен меч, али је екипа Жељка Обрадовића остварила 23. тријумф у такмичењу – 76:67.

Гости из Подогорице одиграли су добар меч, у последњу четвртину се ушло са нерешеним резултатом, да би Фенер у последњих 10 минута заиграо ангажованију одбрану и стигао до нове победе.

Никола Калинић био је најефикаснији у победничком тиму са 14 поена, Јан Весели је додао 13, док је Марко Гудурић постигао шест поена уз пет скокова.

У тиму из Подгорице истакао се Ерл Кларк са 20 поена, док је Битадзе додао 11 поена уз седам скокова.

Фенер је убедљиво први на табели, док је Будућност забележила 21. пораз, уз шест победа.

Олимпијакос је на свом терену убедљиво савладао екипу Бајерна са 89:69 и наставио борбу за једно од првих осам места које воде у плеј-оф.

Зек Ледеј је био најефикансији у тиму из Пиреја са 23, поена, док је Никола Милутинов одиграо одличан меч, постигавши 20 поена, уз седам скокова.

На другој страни најбољи је Петери Копонен са 15. Владимир Лучић је додао шест поена, Немања Дангубић је постигао два, док је Стефан Јовић имао један поен, уз чак девет асистенција.

Олимпијакос је тренутно седми са 14 победа и 13 пораза, док је Бајерн 11. са скором од 12 победа и 15 пораза.

Барселона је на свом терену надиграла Гранд Канарију 93:64. Овим тријумфом Барселона је 16 тријумфа на петом месту на табели. Гранд Канарија је остала на седам победа и тренутно је на 14. месту на табели Евролиге.

Барсу је до тријумфа предводио Пангос са 19 поена, њега су пратили Синглтон са 16 и Куриц са 14, док је Рибас додао 12. У пораженом тиму најефикаснији је био Стрoбери са 15, Паули је постигао 13, а Вилеј 11.  

У наредном колу Барселона гостује у Минхену, а Гранд Канарија дочекује Олимпијакос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се