Почело одбројавање: Још 100 дана до ЕП за кошаркашице

Кошаркаси савез Србије обележио је данас 100 дана до почетка Европског првенства за жене, које ће организовати заједно са Летонијом, пуштањем сата који ће одбројавати време до старта турнира. Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула.

На свечаности испред Тржног центра "Ушће" сат су заједно пустили председник КСС Предраг Даниловић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Зоран Радојичиц, потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседница Владе Зорана Михајловић, док је амбасадорка шампионата Наташа Ковачевић убацила први кош.

Председник Даниловић истакао је да је организација ЕП озбиљна ствар и да се нада да ће репрезентација Србије доћи до самог краја.

"Овде смо се окупили да бисмо озваничили 100 дана до почетка ЕП за кошаркасице. Организовати овај догађај је веома озбиљна ствар и сигурно да не бисмо могли ништа да урадимо без подршке Владе Србије, Министарства омладине и спорта, као и градова домаћина, Ниша, Зрењанина и Беоограда. Искрено се надам да ћемо да узивамо у одличној организацији, добрим играма и да ћемо нашој репрезентацији помоци да стигне до завршне фазе", рекао је Даниловић новинарима.

Министар Удовић рекао је да ће Србија још једном показати да је добар организатор великих такмичења.

"Желимо да Србију отворимо свету, желимо да покажемо да смо далеко најбољи организатори, што смо показали на 18 такмичења у претходних пет година које смо организовали у Србији. Желимо да покажемо да Београд, Ниш и Зрењанин знају да буду најбољи домацини. Желимо да пошаљемо јасну поруку топлог гостопримства Србије", рекао је Удовичић и објаснио важност овог такмичења.

"Ово такмичење је изузетно важно због промоције спорта, а још је важније што промовише зенски спорт. Желим да се захвалим колегиници Зорани Михајловић, као и председнику Координационог тима за родну равноправност, што се кроз свој рад залаже да се што више девојчица бави спортом. Драго ми је да ћемо бити добри домаћини. Наш највећи успех биће ако после такичења бар пет нових девојчица крене стопама сестара Дабовић, Ане Јоковић и Соње Петровић", рекао је он.

Зорана Михајловић навела је да је поносна на кошаркашице и да даје пуну подршку зенском спорту.

"Веома сам поносна на наше кошаркасице, мислим да су оне већ досегле звезде. Верујем да ће то поновит и на ЕП. Ми смо уз њих, ми смо ту да им створимо услове, да будемо добри домацћини. Верујем да ће сви који дођу да узивају у нашој земљи,а мислим да ћемо ми највисее, јер ћемо победити. Тако да сва подршка зенском спорту и нашим кошаркашицама од свих нас који смо у овом организационом одбору, али од свих грађанки и грађана Србије", рекла је Михајловић.

Какав значај и какве бенефите ће организација Европског првенства донети престоници Србије, објаснио је градоначелинк Београда.

"Београд је град спорта, ако бисте питали Београђане кошарка је сигурно један од најомиљених спортова. Ово ЕП је сјајна прилика да промовишемо спорт, али и Београд и Србију као добре организаторе с једне стране, а са друге стране и град који је значајан и који има шта да понуди у својој туристичкој понуди", рекао је Радојичић.

Градоначелник је послао и поруку кошаркашицама.

"Наше кошаркасице су и на претходним такмицењима показале да знају да се боре за Србију на посвећен, искрен и храбар начин. Не сумњамо да ће то и овога пута да ураде. Моја порука да их чекамо на балкону је једна жеља, а не с намером да их оптеретим. Сигуран сам да ће дати све од себе а то је најважније. Верујем да ћемо се добро припремити, ми као организатори за све госте који ће доћи. Да ћемо имати добар резултат у сваком погледу, и спортском и организационом. Сигуран сам да ћемо још једном да покажемо да можемо да организујемо највећа светска и европска такмичења", закључио је Радојичић.

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула.

Познато је да ће по једна група ЕП играти у Нишу и Зрењанину, док ће елиминационе рунде бити у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи