Добар жреб за "орлове" – без Амера, Шпанци најјачи ривал

Кошаркаши Србије могу да буду задовољни жребом за Светско првенство у Кини. "Орлови" ће у групној фази такмичења играти против Италије, Филипина и Анголе у граду Фошану.

Србија је постављена у групу Д, што значи да ће се, уколико прође даље, укрштати са групом Ц у којој се налазе Шпанија, Иран, Порторико и Тунис.

И ту је екипа Александра Ђорђевића добро прошла јер јој прво место у групи доноси добар пут до саме завршнице, односно неће се укрштати са Сједињеним Америчким Државама све до пројектованог финала.

Значи, ако будемо први у групи, "дрим тим" може да нам буде противник тек у борби за трофеј.

Такав сценарио би значио да ће у новонасталој групи Ј (у коју улазе две најбоље селекције из групе Ц) најтежи противник вероватно бити Шпанија. У случају да и у тој скупини будемо испред "црвене фурије" (у преводу на челној позицији), у четвртфинале бисмо ушли са врха једне стране костура.

Очекује се да на другој страни Американци учине исто, па би нам за пласман у полуфинале противници били Кина, Русија, Пољска, Аргентина или неке још слабије селекције. Тек у полуфиналу бисмо могли да се састанемо са Французима, Литванцима, Аустралијанцима, Канађанима, Бразилцима...

Разлог томе је и што је група Х она коју можемо назвати "групом смрти". У њој ће играти селекције Литваније, Канада, Аустралије и Сенегала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи