Кошарка је поново главна тема у Чачку, Борац игра меч одлуке за плеј-оф АБА 2 лиге

У Чачку је кошарка тема број 1. Борац вечерас од 20 часова игра пресудну утакмицу за пласман у плеј-оф друге АБА лиге. Црвено-бели морају да победе екипу Сутјеске, која такође има своју рачуницу за пролаз.

С обзиром на врло лош старт сезоне и пет пораза у првих седам кола, Борац је урадио велику ствар тиме што је себе довео у позицију да сам одлучује о својој судбини и да се ипак нађе у доигравању, где су били виђени пре почетка такмичења.

Предвођени харизматичним репрезентативцем Илијом Ђоковићем, као и његовим презимењаком Радованом, тим из познатог кошаркашког центра са запада Србије консолидовао се у другом делу сезоне победивши на седам од последњих девет утакмица.

Управа клуба је имала стрпљења и када није ишло, није ломила преко колена већ је пружила подршку тренеру Јовици Арсићу и екипи, а они су узвратили на најбољи могући начин.

Ипак, да би све добило смисао и да би се остварио главни циљ постављен за ову такмичарску сезону односно пласман међу четири најбоље екипе, у вечерашњем сусрету пред распродатом халом крај Мораве морају бити на висини задатка.

Најискуснији у чачанском саставу, Марко Мариновић, свестан је важности меча.

"Дошли смо у ситуацију да сами одлучујемо о уласку у плеј-оф. Сматрам да је Борцу ту место. Имамо лепу прилику да пред својом публиком изборимо четврто место. Верујем да уз помоћ наших верних навијача, за које сам убеђен да ће доћи у великом броју, можемо до победе над Сутјеском. То је лепа прилика да се опет напуни хала, па да сви заједно покажемо како Чачани живе за кошарку", рекао је популарни "Малина".

Оба тима имају скор од 12 победа и девет пораза, колико има и још један српски представник, Динамик, који у последњем колу гостује код Ловћена такође од 20 часова.

Калкулације су следеће: Борац победом сигурно иде у плеј-оф. Динамику је за пролаз потребна победа уз пораз Борца, док Сутјеска, да би била четврта, мора да тријумфује у Чачку, а да Динамик изгуби на Цетињу. 

Прво место обезбедила је екипа Сикст Приморске из Копра (скор 19-2), други су сигурно Спарси из Сарејева (16-5), који ће се састати са трећепласираним МЗТ-ом из Скопља (14-7) и у последњем колу у четвртак, али и у полуфиналу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво