Богдановић за РТС о Америци, НБА и репрезентацији

Сакраменто кингси изгубили су јутрос на гостовању од актуелних НБА шампиона Голден стејт вориорса са два поена разлике. У последњим секундама пропустили су прилику да изједначе, или чак победе. Одмах након меча у "Оракл арени" у Сан Франциску наш Зоран Станојевић разговарао је са Богданом Богдановићем о шансама Сакрамента да уђе у плеј-оф, животу у Америци и кошаркашкој репрезентацији Србије.

"Увек детаљи одлучују и преламају утакмицу. Вориорси су доказали да су плеј-оф и шампионска екипа. Тежимо да будемо што бољи, поготово у завршници, четири пута против њих играли смо неизвесно и имали шут за победу, али добро, шта је – ту је, идемо даље. Све је ово НБА, следећи меч је против Оклахоме за два дана и треба бити спреман за тај изазов", изјавио је Богдан.

Српски кошаркаш је рекао да је Сакраменто једно од пријатнијих изненађења и да ће, како време одмиче, Кингси играти све боље.

"Играмо изнад свих очекивања, ми смо веровали од почетка да смо права екипа, са доста талента. Недостају нам искуство и заједничка игра. Што дуже останемо заједно, то ће бити боље за нас."

Богдановић је истакао да се прилагодио животу у Америци.

"Задовољан сам каријером за сада, али увек може боље. Пар месеци прошле године сам морао да се уходавам и прилагођавам. Другачији је ритам него у Европи, нема одмора између мечева, па на опоравак мора да се обрати посебна пажња."

Сакраменто се тренутно налази на деветом месту на Западу и у трци је за осмо место, које води у нокаут фазу такмичења.

"Имамо реалне шансе, све је отворено до краја. Неко може да направи серију победа, а неко пораза. Резултати Лејкерса и Клиперса су важни за нас, али не зависимо искључиво од њих. Треба да гледамо своје утакмице, да гледамо у своје двориште и да правимо серије победа."

Богдановић је преко малог екрана бодрио репрезентацију Србије у утакмици у којој смо изгубили од Естоније, али и поручио навијачима да ће се првом приликом наћи на располагању селектору Ђорђевићу.

"Пратио сам репрезентацију, воема несрећан пораз од Естоније. Жалосно је то што се стално мењају играчи и састави. Екипа Естоније, колико год да се чини као слаба, игра заједно сваки меч и то их чини бољим, уз то пресудан је био и домаћи терен."

"Победићемо Израел, верујем у наше, прикључујем им се првом следећом приликом, ту сам, зна се то", закључио је Богдановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се