”Вечити” на југу у борби са први домаћи трофеј

Након дана великих узбуђења, у којима су Мега и Звезда једва избориле вечерашње полуфинале, у првом полуфиналу националног Купа црно-бели су из мало муке надиграли ”пантере” из београдског предграђа. Потом је Звезда, са знатно бољом игром него против Динамика у четвртфиналу, изборила окршај са вечитим ривалом и борбу за први трофеј домаћи трофеј у сезони.

Ниш је тренутно центар српске кошарке. У граду на Нишави овог викенда прича се се само о кошарци, и с обзиром да поново нема локалног ”КК Константин” међу учесницима завршног турнира, сва пажња медија и локаланог становништва усмерена је на одавно пројектованофинале између београдских љутих ривала, који и на југу Србије имају велику базу својих присталица.

У складу са тим, у граду је присутан и приметан знатно већи броја припадника снага реда и мира, који су у Константинов град пристигли из оклоних већих градова (Лесковац, Врање, Прокупље…) 

Што се се саме кошарке тиче, Партизан је у првом полуфиналу, осим једног дела треће четвртине, држао контролу над током утакмице и успео да је приведе без веће драме у своју корист - 83:71  

Расположен је био шутер црно-белих Вања Маринковић, који је иза линије за три шутирао одличних 5 од 7, за укупних 17 поена. Одличну подршку пружио му је Аустралијанац Џок Лендејл, са 18 поена и осам скокова. 

Код тима из Железника, који је претио у већем делу меча али није имао снаге за потпуни преокрет, истакли су се Пот са 15 и Јеремић са 13 кошевa.  

У другом полуфиналу, Звезда јесте приказала бољу игру него вече пре, али поново није блистал а и поново се прилично мучила, што коначни резултат од 92:73 баш и не осликава.  

Странци су поново били лошији део тима, бар до последњег квартала. Цирбес је неким поенима наговестио да излази из дубоке кризе у којој је последња два месеца, а Грк Перпероглу био на свом нивоу (14 поена). Регланд је поново био анемичан, а Берон се на утакмици појавио на њеном крају, вежући четири тројке, укупно шест за 20 поена.

Резервни плејмејкер Човић (седам асистенција), расположени Давидовац (15 кошева) и пробуђени Добрић са 12 поена носили су игру београдског састава.  

На другој страни блистао је Един Атић са 20, суперталентовани Никола Мишковић је додао 10, а Филип Станић је имао једну од бољих утакмица ове сезоне са 16 поена и девет скокова.  

На крају, Звезда је на сув, индивидуални квалитет добила меч и заказала окршај са Партизаном, други ове сезоне.   

Велико финале и борба за ”Жућкову левицу”  на програму је у недељу од 17 часова, а блага предност је на страни Партизнана који ће у меч ући и мало одморнији и свежији, с обзиром да је први дуел одиграо у четвртак, а други у првом термину у суботу, док је Звезда свој меч завршила сат пре поноћи.

Очекује се да у халу Чаир током недеље пристигну и организиване присталице из престонице и направе атмосферу достојну великана чије име националног купа носи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво