Богдановић и Дончић поражени од Американаца

Српски кошаркаш Богдан Богдановић постигао је 15 поена и забележио шест асистенција и пет скокова у поразу "Тима Света" од "Тима Америке" 161:144 у мечу Звезда у успону НБА лиге.

Традиционални меч играча који су две године и играча који су прве године у НБА лиги, већ друге године игра се у формату да један тим чине интернационалци лиге, а други играчи из Сједињених Америчких Држава.

Богдан Богдановић провео је на паркету 24 минута за која је уписао 15 поена, шест асистенција и пет скокова. Лука Дончић постигао је 13 поена уз девет асистенција. Уз њих двојицу, најефикаснији у пораженој екипи били су Симонс са 28 и Марканен са 21 поеном.

Титулу најкориснијег играча понео је Кајл Кузма убацивши 35 поена. чиме је поставио нови рекорд у утакмици Звезда у успону на "Ол-стар" викенду. Тејтум је додао 30, а Јанг 25 поена у победничкој екипи.

Од самог старта било је јасно да одбрана неће бити у првом плану у овом мечу, а можда ни у другом, што су поручили и тренери екипа Кајри Ирвинг и Дирк Новицки.

Играло се у брзом ритму на обе стране, виђено је прегршт контри, које су завршаване лоб пасевима и атрактивним закуцавањима, у којима је предњачио играч Атланте Колинс, који ће учествовати на такмичењу у закуцавањима сутра.

Због лежернијег приступа виђено је много изгубљених лопти и игре у транзицији, па су тако бројни играчи могли да искажу своје атлетске способности.

Резултат након прве четвртине био је 40:30 за тим Америке, док је на полувремену разлика износила 12 поена (83:71).

Тим Света успео је да смањи дефицит на један поен средином и крајем треће четвртине

Последња деоница била је далеко најзанимљивија, пошто су се због неизвесности резултата видели обриси одбрана и пожртвовања.

"Тим Америка" је успео да поново стекне двоцифрену предност и одржи је до краја сусрета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво