Ражнатовић за РТС: Јокић се игра кошарке, то је тајна његовог успеха

Познати кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић био је гост Јутарњег програма РТС-а. Тајна Николе Јокића је у томе што се он и даље игра кошарке, сматра он и додаје да је сада тренд да играчи што раније оду у НБА јер су тада за успех веће. Трејд у Филаделфију је био потребан Бобију.

Ражнатовић, власник агенције Беобаскет, је пре свега говорио о Николи Јокићу, свом клијенту који је за кратко време прошао пут од дебељушкастог дечака који из Сомбора стиже у Мегу, а који је сада ол-стар играч у НБА лиги.

"Он има само 23 године и заиста је веома брзо дошао до тога. Брзо не само за европске играче, већ и за америчке. Те позиве углавном добијају високо рангирани играчи на драфту и то је још један разлог да будемо задовољни". рекао је Ражнатовић за РТС.

Пажњу је изазвао и његов твит у којем каже да је пре 30 година чекао два месеца да добије ВХС касету Ол-стар утакмице, а да сада познаје неког ко игра на Ол-стару 2019. године.

"Иако је то можда звучало да је смишљено у маркетиншке сврхе, онако амерички, то је заправо истина и људи се сећају да је заиста тако било. Ја ту неку касету коју сам имао сигурно сам гледао са својим другарима 20 пута. То је невроватно и за мене, али и за данашње клинце који могу ту утакмицу да прате уживо, без проблема".

О посебности Николе Јокића каже:

"Осим успеха који је направио и уговора који је највећи икада за нееамеричке игрче, он што га од осталих мојих клијената издваја је начин на који приступа кошарци, јер мислим да се он више игра кошарке него било који играч кога сам упознао за ових 25 година колико радим овај посао".

Ражнатовић додаје да у Меги његов таленат препознао тренер Дејан Милојевић, који је веровао више него остали, али да је Никола изненадио све, па и себе својим успехом у Америци.

Што се трејда и каријере Бобана Марјановића тиче, Ражнатовић објашњава да се догодило управо оно што су они прижељкивали.

"Десило је оно што смо желели. Играо је 16-17 минута, улази у игру у свакој четвртини и то је оно што му је потребно".

Ражнатовић поручује да нема правила што се тиче успеха европских играча у НБА, да се она често мењају али једно ипак наглашава:

"Оно што је важило пре 5-10 година, у које сам и ја веровао, а то је да играч одавде прво оде негде у Евролигу и игра још мало, сада не важи. Данас једно од основих правила је да што пре оду тамо, са 19-20 година. Чак и ако нису потпуно спремни, да прођу период адаптације, јер је то потпуно друга врста игре. Ја сам велики присталица идеје да ако позив постоји, да се што пре оде. Пример Теодосића је доказ да је врло тешко кад се касно оде, са 30-ак година, да је није лако прилагодити се", закључује Ражнатовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво