Црно на бело, пораз за опроштај од Еврокупа

Алба - Партизан 97:74 (47:34). Кошаркаши Партизана поразом су завршили такмичење у Топ 16 фази Еврокупа, пошто су у Берлину поражени од Албе.

Партизан је поразом од Ритаса у прошлом колу изгубио шансе за пролаз међу осам најбољих екипа у Еврокупу, али су црно-бели желели да у Берлину наставе са добрим партијама и победом заврше такмичење у Еврокупу.

Партизан је боље започео меч, имао лепу предност, али је Алба направила серију 13:0 и у другој четвртини преокренула резултат. Управо је у другој четвртини Алба направила залихе, пошто је овај део игре добила са 29:11.

Почетком последње четвртине, Партизан је направио серију од 8:0 - Маринковић је погодио тројку, Никола Јанковић два поена уз додатно бацање, а потом и Банџа Си постигао кош.

Партизан је пришао на минус пет, али је Алба узвратила серију и брзо вратила предност на 75:61, а онда мирно привела меч крају.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Гедраитис са 19 поена, Гифи је додао 17.

За црно-беле, Маринковић је постигао 18 поена, Лендејл је додао 11, Николић један мање.

Као првопласирана у групи Е, Алба ће у четвртфиналу Еврокупа играти против Уникахе.
За друго место које води у наредну фазу, бориће се Ритас и Монако.

Овако је протекао меч:

22.32 - Крај меча.

22.05 - Крај треће деонице, резултат је 66:53.

21.40 - Настављен је меч.

21.25 - Полувреме. У другој четвртини, Алба је далеко бољи ривал - постигла је 29 поена, а ограничила црно-беле на свега 11. То јој је донело предност 47:34 на полувремену.

21.00 - Крај прве четвртине, коју је Партизан добио са 23:18. Ренфро је постигао осам поена за црно-беле, Клифорд шест за Албу.

20.45 - Почео је меч у Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво