Победа и стотка Звезде за крај такмичења у Еврокупу

Црвена звезда – Уникаха 105:89 (57:41). Кошаркаши Црвене звезде победом су завршили такмичење у Еврокупу, савладавши на свом терену екипу Уникахе. Звезда одиграла фантастично прво полувреме, у наставку одбила све нападе гостију и заслужено стигла до победе.

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су одличан меч за крај такмичења у Еврокупу и у шестом колу Групе Г Топ 16 фазе такмичења савладали екипу Уникахе са 105:89.

Црвено-бели су против изузетно јаке Уникахе показали да су вероватно могли више у овом такмичењу, али и да их је прескупо коштао пораз у Лиможу прошле недеље.

Гости су ушли агресивно у меч, погађали шутеве за три поена, али им црвено-бели нису дозволили да се одлепе.

У другој четвртини Звезда је направила разлику коју је одржала до краја сусрета, иако су гости у неколико наврата покушали да стигну углавном двоцифрену предност домаће екипе.

Уникаха је последњу четвртину почела серијом 7:0, али је Звезда и тај напад одбила и зрелом игром стигла до друге победе у Групи Г Топ 16 фазе Еврокупа.

Гости из Малаге завршили су такмичење на другом месту у групи и у четвртфиналу ће играти против берлинске Албе.

Звезда је имала неколико расположених играча, а на крају је Џо Регланд био најефикаснији са 17 поена. Дејан Давидовац додао је 16, а Стратос Перпероглу и Немања Ненадић по 13 поена.

У тиму Уникахе истакао се Вичер са 18, док је Фернандез додао 14 поена.

Звезда се сада окреће Завршном турниру Купа Радивоја Кораћа, али и финишу сезоне у лигашком делу регионалне АБА лиге.

Овако је протекао меч у Београду:

20.26 – Крај меча, Звезда је савладала Уникаху 105:89 и најбољем светлу се опростила од Еврокупа.

20.14 – Пет минута остало је до краја меча, Звезда води 91:81.

20.07 – Уникаха прави серију 7:0 на почетку последње деонице, Томић мора да затражи тајм-аут – 81:72.

20.03 – После три четвртине, Звезда води против Уникахе 81:65.

Задржали су црвено-бели предност са полувремена, иако су примили 24 поена у трећој деоници. Превише расположених играча је у Звездиним редовима, па гости не налазе начин да умање разлику.

Давидовац је постигао 14, Ненадић 13, Берон 11, а Регланд и Перпероглу по десет поена. У тиму Уникахе најефикаснији је Вичер са 18, док Милосављевић има девет (три тројке).

19.51 – Средина игре у трећој четвртини, Звезда чува предност – 66:54.

Берон је везао неколико кошева и сада је најефикаснији у тиму Звезде са 11 поена.

19.43 – Почела је трећа четвртина.

19.28 – Полувреме, Звезда – Уникаха 57:41.

Фантастична игра црвено-белих у првом полувремену и чак 57 постигнутих поена! Распуцали су се Давидовац и Ненадић, који су постигли по 10 поена, колико има и Регланд.

Гости слабије шутирају за три поена, за два готово и не покушавају, па је то главни узрок Звездиног убедљивог вођства. Црвено-бели имају готово двоструко више скокова, као и неупоредиво мање изгубљених лопти (10:4).

19.12 – На средини друге четвртине Звезда води 39:36.

Велики број шутева за три поена одликује овај меч. Звезда је погодила последња два и пребацила предност на своју страну.

19.03 – Крај веома ефикасне прве четвртине, Звезда – Уникаха 26:27.

Гости су погодили чак шсет тројки из десет покушаја у првих десет минута, па Звезда има повољан резултат. С друге стране, црвено-бели су бољи у шуту за два поена, као и у скоковима.

Регланд је постигао осам поена за домаће, Вилчер 11 за госте (три тројке).

18.55 – Звезда је боље отворила меч и повела са 4:0. Ипак, гости су направили серију 8:0, преузели вођство и средином прве деонице воде са 17:12.

18.45 – Почео је меч у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се