КК Партизан се оградио од фотографија тренера Тринкијерија са Сергејем Трифуновићем

Кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем поводом фотографија тренера Андрее Тринкијерија и стручног штаба са глумцем и однедавно председником Покрета слободних грађана Сергејем Трифуновићем. Са великом одлучношћу одбацујемо било какву могућност довођења клуба или било кога од чланова клуба у везу са политичким деловањем појединаца, наводи се у саопштењу објављеном на сајту клуба.

Партизан је у суботу савладао Цибону у Загребу са 83:59, али су те вечери много већу пажњу медија и друштвених мрежа привукле фотографије које је на свом Твитер профилу објавио глумац Сергеј Трифуновић.

Наиме, уз коментар "Човек који ће ме натерати да поново долазим на текме" Трифуновић, који је 26. јануара изабран за председника Покрета слободних грађана, поделио је слике са својим пратиоцима.

Наравно, то је изазвало различите коментаре, па се недуго затим огласио и КК Партизан НИС званичним саопштењем у којем стоји:

"Поводом појављивања фотографије стручног штаба КК Партизан са глумцем Сергејом Трифуновићем на друштвеним мрежама, а нарочито поводом потоњих коментара и инсинуација које имају везе са дневно-политичким деловањем познатог навијача Партизана, КК Партизан истиче: 

Као кошаркашки клуб, Партизан веома цени сваког свог навијача без обзира на његову националну, верску, политичку или било коју другу припадност. Као спортски колектив од националног значаја, поносни смо на чињеницу да људи најразличитијих интересовања и схватања навијају за Партизан.

Ипак, са великом одлучношћу одбацујемо било какву могућност довођења клуба или било кога од чланова клуба у везу са политичким деловањем појединаца који желе да спортске и навијачке страсти ставе у службу остварења својих политичких циљева. Сергеј Трифуновић, упркос томе што је осведочени навијач Партизана, ноћас је учинио управо то, подредивши своју наводну љубав према клубу свом политичком деловању!

Злоупотребу фотографије са члановима стручног штаба КК Партизан, клуб не жели да дозволи! Наш избор је да се бавимо искључиво оним што најбоље знамо, а то је да играмо кошарку", пише у саопштењу.

На Твитеру се истим поводом огласио и председник клуба Остоја Мијаиловић.

"Част свакоме на ставовима и опредељењу, али као председник КК Партизан увек ћу стати у заштиту играча, тренера и запослених од злоупотребе њиховог лика у дневно-политичке сврхе, као и у довођење клуба у везу са стварима са којима нема додирних тачака!", написао је председник црно-белих.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво