Убедљив пораз Будућности у Москви, Реал преломио Дарушафаку

Кошаркаши Будућности убедљиво су поражени на гостовању у Москви од екипе ЦСКА са 99:69 у мечу 21. кола Евролиге. Реал је у Истанбулу савладао Дарушафаку 86:82, Панатинаикос је на свом паркету савладао Ефес са 88:75, док је Армани у гостима победио Гран Канарију са 106:104.

Занимљив меч одигран је у Москви, у којем је Будућност успела да пружи отпор екипи ЦСКА три четвртине, али је домаћин у последњој деоници заиграо знатно боље и стекао убедљиву предност.

Московљани су након прве четвртине имали предност од осам поена, али је Будућност до полувремена преполовила дефицит. Гости из Подгорице успевали су да оделе налетима ЦСКА и не дозволе домаћинима да се одлепе на двоцифрену разлику након три четвртине.

Ипак у последњој деоници ЦСКА је заиграо знатно боље и сломио сваки отпор гостију, па су у четвртој четрвртини дозволили само осам поена Будућности, док су они постили чак 27 и уписали убедљиву победу од 30 разлике.

Најефикаснији у победи руске екипе били су Де Коло са 27 и Хекет са 17 поена, код Будућности истакли су се Кол са 11 и Бел са десет поена.

ЦСКА је уписао 16. победу и налази се на трећој позицији иза Фенера и Реала, док је Будућност савладалана 15. пут и заузима претпоследњу позицију на табели.

Реал је у гостима савладао Дарушафаку са 86:82.

Мадриђане су до 17. победе предводили Томпкинс и Рендолф са по 15 поена, док је 12 додао Керол.

Најефикаснији у редовима турске екипе били су Даглас са 27 и Еванс са 18 поена. Дарушафака је последњепласирана екипа на табели са скором од три победе и 18 пораза. 

Панатинаикос је на свом паркету савладао Ефес са 88:75.

Калатес је постигао 20, а Томас 14 поена код домаћина, док је у редовима Ефеса Бобуа постигао 15, а Симон 14 поена.

Василије Мицић постигао је седам поена уз осам асистенција у дресу Ефеса.

Грчки тим уписао је девету победу и налази се на 11. позицији на табели, док је Ефес поражен осми пут и заузима четврту позицију. 

Армани је у утакмици са великим бројем поена славио над Гран Канаријом у гостима након продужетка са 106:104.

Владимир Мицов постигао је 24 поена, а Нанали и Џејмс додали су по 22 у победничкој екипи. 

Код Гран Канарије истакли су се Ериксон са 28 и Тили са 12 поена.  

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се