Партизан изгубио од Ритаса, ништа од Топ осам Еврокупа

Кошаркаши Партизана изгубили су од литванског Ритаса меч петог меча Групе E Топ 16 фазе Еврокупа резултатом 78:77. Литванска екипа дошла до победе поенима у последњим тренуцима меча. Црно-бели пре последњег кола, у којем гостују у Берлину, остали без шанси за пласман међу осам најбољих у такмичењу.

Кошаркаши Партизана остали су без шанси да се пласирају међу осам најбољих у Еврокупу, пошто су у мечу петог кола Топ 16 фазе на свом терену изгубили од Ритаса 78:77.

Црно-бели су примили кош буквално у последњој секунди, па се може рећи да су несрећно изгубили, иако су током већег дела сусрета били у резултатском заостатку.

Ритас је у неколико наврата имао и двоцифрену предност, последњи пут 67:57 у последњој четвртини, али се Партизан, ношен навијањем са трибина дворане "Александар Николић" некако враћао у живот.

Црно-бели су поенима Џока Лендејла на десет секунди пре краја стигли и до вођства, али све је то анулирао Парахуски поготком у последњој секунди.

Лендејл је накрају био најефикаснији у домаћој екипи са 14 поена, 13 је додао Банџа Си, а по 11 Ренфро и Маринковић.

На другој страни истакао се Парахуски са 22 поена, док је Бенџијус додао 21.

Партизан у последњем колу гостују у Берлину екипи Албе у мечу који нема резултатски занчај за обе екипе, док ће Ритас и Монако у директном дуелу одлучити ко ће међу осам најбољих у Еврокупу.

Овако је протекао меч:

21.45 – Крај, Партизан – Ритас 77:78.

Артем Парахуски погађа у последњој секунди меча, чиме је Ритас стигао до победе, а Партизан без шанси да се пласира међу осам најбољих у Еврокупу.

21.41 – Потпуно се вратио Партизан у живот – на 42 секунде до краја меча Ритас води пола коша, напад је за црно-беле.

21.27 – Пет минута до краја меча, Партизан је смањио предност гостију на 71:65.

21.15 – Десет минута игре остало је до краја меча, Ритас води 64:57.

Имали су гости 11 поена предности, имао је и Партизан шут за изједначење у финишу четвртине, па Ритас улази са предношћу у последу четвртину.

Банџа Си је најефикаснији са десет поена, Маринковић је везао две тројке и има девет. На другој страни Бенџијус је постигао 21 поен.

21.05 – Средина игре у трећој четвртини, Партизан и даље покушава да стигне предност ривала – 49:56.

20.54 – Настављен је меч.

20.39 – Полувреме, Партизан – Ритас 40:44.

Воде константно гости, у једном тренутку и са девет поена разлике, али Партизан је још у игри. Гости су постигли осам тројки у првом полувремену и потпуно надскочили црно-беле (20:14).

Си, Ренфро, Стефан Јанковић и Гагић постигли су по седам поена за Партизан, Бенџијус са 17 поена је најефикаснији на мечу.

20.28 – Средина игре у другој четвртини, гости чувају предност – 33:38.

20.17 – Мало ко је очекивао оволики број поена, Ритас после прве четвртине води 30:28.

Гости за три поена шутирају 6/9, Партизан 3/3. Обе екипе имају високе проценте шута из игре, као и велики број асистенција (7:8).

Стефан Јанковић и Гагић постигли су по седам поена, Загорац пет. На другој страни, Бенџијус је на 15 поена (тројке 4/5).

20.09 – Изузетно ефикасна утакмица на почетку, Партизан после пет минута води 17:15.

20.00 – Почео је меч.

19.55 – Одлична атмосфера у дворани "Александар Николић", која је распродата још у току уторка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво