Партизан се реванширао Монаку

Кошаркаши Партизана победили су као гости епипу Монака резултатом 71:68 у мечу четвртог кола Топ 16 фазе Еврокупа. Американац Ренфро најбољи са 20 поена. У наредном колу 30. јануара Партизан ће играти против Ритаса у Београду.

Црно-бели су одлично отворили утакмицу у Кнежевини, повели 9:0 и диктирали ритам у првом кварталу.

Ипак, доамаћи кошаркаши до полувремена проналазе нападачки ритам највише захваљујући Лакомбу (14 поена) и на одмор одлазе са предношћу од три поена - 41:38.

У трећој четвртини коју су боље почели гости из Београда, два тима су играли прилично изједначено, па је било јасно да ће победника одлучити последња деоница.

Тамо су се боље снашли кошаркаши Андрее Тринкијерија, који у су превођени веома расположеним и и битним тренуцима одважним Алексом Ренфроом дошли до битног тријумфа од 71:68 и брејка, који може бити од пресудног значаја за пласман у четвртфинале.

Најефикаснији у победничком саставу био је управо Ренфро са 20 поена уз шест скокова и пет асистенција, док је Маринковић додао 13.

Код домаћина Лакомб 23 поена, док су Кикановић и Нидам убацили по 10. 

Оба тима сада имају скор 2-2, на два кола до краја Топ 16 фазе. Опак, екипа из Кнежевине је успела да оствари предност у међусобном скору јер је у Београду славила са четири поена разлике - 72:68.

У наредном петом колу Партизана игра у Београду против Ритаса 30. јануара.

Ток меча:

20.54 - Крај меча, победа Партизана у Монаку - 71:68!

20.40 - На пет минута до краја Партизан има великих "плус осам" - 58:66. 

20.28 - После тридесет минута кошарке црно-бели имају минимално вођство - 53:52. Очекује нас неизвесна одлучујућа четврта четвртина. 

20.17 - Добро Партизан улази у наставак меча, агресивнијом одбраном и тројком Ренфроа долази на три поена вишка после одиграних пет минута. 

19.48 - Полувреме у Монаку, Партизан губи од истоименог домаћина резулататом 41:38.

Проблеми у финишу првог дела за екипу из Београда и губитак вођства које су имали у већем делу. Маринковић најрасположенији са 9 поена, док је код Француза разиграни Лакомб убацио 14.

19.33 - Тројком Лакомба на половини друге деонице Монако долази до изједначења - 28:28. Партизан све теже долази до решења у нападу.

19.20 - Враћа се Монако у игру тројкама, али екипа Андрее Тринкијерија ипак са солидном залихом завршава прву четвртину - 23:17. 

19.10 - Одлично отварање црно-белих, који су серијом 9:0 дошли до раног вођства. Ренфро је расположен на старту...

19.00 - Почео је меч у Монаку. Петорка Партизана: Ренфро, Маринковић, Си, Гагић и Лендејл.

Кошаркаши Партизана имају прилику да се реванширају Монаку за прошлонедељни пораз у хали "Александар Николић", када су гости славили са 72:68.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво