Турска тражи изручење Кантера, кошаркаш одговорио на Твитеру

Тужилаштво у Истанбулу расписало је потерницу и од САД затражило екстрадицију кошаркаша Њујорк Никса Енеса Кантера, којег власти у Анкари оптужују за "припадност оружаној терористичкој групи". Кантер, који слови за жестоког критичара политике турског председника Реџепа Тајипа Ердогана одговорио на Твитеру: Турска влада не може да пружи ни један једини доказ у вези моје кривице.

Тужилаштво је, како пише дневник Хуријет, предало министарствима сву потребну документацију како би за Кантером била расписана међународна потерница, а истовремено припремљен је и захтев за ексдрадицију из САД.

Енес Кантер је, уз славног турског фудбалера Хакана Шукура, оштро критиковао начин на који Ердоган влада Турском, па су га власти у Анкари означиле као припадника групе ФЕТО, на чијем се челу налази Фетулах Гулен.

Турске власти су још раније поништиле Кантеров пасош и прогласиле га за бегунца.

Кантер, који није ишао са Никсима ове недеље на утакмицу у Лондон, јер се бојао да би могао бити убијен због свог противљења политици турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, одговорио је на оптужбе из Турске на Твитеру.

Навео је да "турска влада не може да пружи ни један једини доказ у вези његове кривице" и да "никад није добио ни казну за погрешно паркирање у САД".

Кантер је нагласио да његова одлука "помаже да се у први план истакне како диктатор Ердоган уништава Турску" и да су "људи убијени, хиљаде су неправедно затворене и безбројни животи су уништени, а то није игра'', преноси АП.

Кантер са својом екипом путује ван граница САД само у Канаду, на утакмице НБА лиге у Торонто, када Никси гостују Торонто репторсима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара