Асвел одиграо за Партизан, Звезда скоро да зна састав нове групе

Кошаркаши Асвела савладали су као гости после продужетка Зенит из Санкт Петербурга 84:81 и на тај начин омогућили Партизану да сам решава своју судбину у мечу са Турк Телекомом. Андора је у Звездиној групи А победила Монако (87:80) и тиме практично послала Звезду у "шпанску групу" са Валенсијом, Уникахом из Малаге и највероватније Лиможом.

Уздбудљиво је било претпоследњег дана групне фазе Еврокупа, а узбудљиво ће бити и последњег!

Наиме, Партизан ће у Пиониру против турског Турк Телекома (среда, 20 часова) сам одлучивати о својој судбини, јер ће га победа сигурно водити у Топ 16 фазу. 

Да то буде тако потрудио се француски Асвел, који је у драматичном мечу победио Зенит у Русији и послао га врло вероватно на последње место у групи и теже противнике у наставку.

Екипа која је у власништву Тонија Паркера издржала је свашта - минус готово током целог тога меча и шут за победу Скраба, а онда у додатних пет минута преокренула и шокирала домаћу публику, али и обрадовала навијаче црно-белих у Србији.

Монако пак није помогао Звезди да се евентуалном победом против Галатасараја у Истанбулу (среда од 18 сати) домогне другог места. Андора је победила тим из Кнежевине са 87:80 и тако извесно послала првака Србије у изузетно јако групу А Топ 16 фазе у којој су већ шпански тимови Валенсија и Уникаха из Малаге, а у коју ће (уколико победи пољску Гдињу) бити смештен и француски Лимож.

Занимљиво је да ће уколико се овај реални сценарио обисти у тој групи бити чак три од четири носиоца на првобитном жребању пред почетак сезоне, а недостајаће само Локомотива Кубан.

Постоји ипак мала, врло, мала шанса да Звезда ипак не оде у ту групу али за то је потребно да се деси чудо тј. да црвено-бели изузетно убедљиво изгубе у Истанбулу а да Улм истовремено врло убедљиво савлада Брешу и надоканади предност Београђана у кош разлици (Звезда има +40, Улм -20).

Резултати и парови последњег кола Еврокупа:

Група А
Андора - Монако 87:80

у среду:
Галатасарај - Звезда 18.00
Бреша - Улм 20.30

Табела: Монако 7-3, Андора 6-4, Звезда 5-4, Улм 4-5, Бреша 3-6, Галатасарај 3-6.

Група Б

Цедевита - Тофаш 92:96

у среду:
Алба - Локомотива Кубањ 20.15
Лимож - Гдиња 20.30

Табела: Локомотива Кубањ 8-1, Алба 7-2, Цедевита 5-5, Тофаш 4-6, Лимож 3-6, Гдиња 1-8.

Група Ц

Зенит - Асвел 81:84
Тренто - Валенсија 83:95

у среду:
Партизан - Турк Телеком 20.00

Табела: Валенсија 8-2, Асвел 7-3, Турк Телеком 4-5, Зенит 4-6, Партизан 3-6, Тренто 3-7.

Група Д

у среду:
Ритас - Морнар 18.00
Скајлајнерс Франкфурт - Уникс 18.30
Уникаха - Торино 20.45

Табела: Уникс 8-1, Уникаха 7-2, Фрапорт Скајлајнерс 6-3, Ритас 4-5, Морнар 2-7, Торино 0-9.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи