Јокић предводио Денвер у победи над Торонтом

Денвер је надиграо Торонто са 95:84 у конференцијском дербију НБА лиге, а предводио их је Никола Јокић још једном од својих одличних игара. Победу на свом терену извојевали су и кошаркаши Вашингтона, а на гостовањима славили су Мајами и Сакраменто уз одличну игру Бјелице и Богдановића.

Денвер је на свом терену савладао тренутно најбољи тим у врло радвноправној борби и смењивању вођства током већег дела меча.

Тек у финишу утакмице домаћини су успели да одрже предност која их је водила до победе, а по ефикасниости предводио их је Никола Јокић који је меч завршио са 26 поена, девет скокова, четири асистенције и две украдене лопте.

Пратили су га Џамал Мареј са 19 поена и пет скокова, Тори Крег је убацио 13, а Монте Морис 12 поена.

Канадском тиму није помогло ни што је најефикаснији играч био Кавај Ленард са 29 поена и 14 скокова. Пратили су га Делон Вајт са 15 поена и осам скокова, док је Серж Ибака имао 14 и седам ухваћених лопти.

Кошаркаши Мајамија су славили на гостовању у Њу Орлеансу са 102:96 највише захваљујући тимској игри захваљујући којој су повели од самог старта и предност одржали до краја меча.

По ефикасности предводио их јеЏош Ричардсон са 22 поена, а пратили су га Двејн Вејд са 19 поена уз шест скокова и Хасан Вајтсајд са 17 поена уз 12 ухваћених лопти.

Најбољи код домаћих био је Ентони Дејвис са 27 поена, 12 скокова и седам асистенција, 22 поена убацио је Џру Холидеј, а 17, уз 10 ухваћених лопти, Џулиус Рендл.

Тим са Флориде је девети на Истоку са 13-16, Њу Орлеанс је 12. на Западу са 15-16.

Српски кошаркаши Немања Бјелица и Богдан Богдановић били су стартери на гостовању Сакрамента у Даласу и дали велики допринос у победи свог тима са 120:113.

Бјелица је имао 15 поена (5-10 из игре, 4-7 за три), 10 скокова и четири блокаде, а Богдан је остварио 15 поена (4-11 из игре), седам скокова и пет асистенција
Најефикаснији код Кингса били је Бади Хилд и Диерон Фокс са по 28 поена.

У редовима Даласа, убедљиво најбољи био је Словенац Лука Дончић, који је меч завршио са 28 поена (9-15 из игре), шест асистенција и девет скокова. Херисон Барнс га је пратио са 15, Весли Метјуз је додао 13 поена, Џејлен Брансон је имао 12, Макси Клебер 11, а Диандре Џордан осам поена и 23 скока.

На крају меча поздрав Дончића и Богдановића и њихова размена дресова скренули су толику пажњу да је Сакраменто тај снимак поставио на друштвене мреже уз сличице дражавних застава Србије и Словеније уз кратак и иасан коментар: „Поштовање."

Сакраменто се овом победом поравнао са Портландом и Мемфисом коју су на шестом и седмом месту Запада. Сва три тима сад имају по 16 победа и 13 пораза, а Далас је девети са 15-13.

Кошаркаши Вашингтона убедљиво су победили Лос Анђелес Лејкерсе на свом паркету са 128:110 и уписали први тријумф после четири узастопна пораза.

Најзаслужнији за победу био је плејмејкер домаћих Џон Вол који је завршио меч са чак 40 поена, 14 додавања и шест скокова.

У редовима Лејкерса, најбољи је био Кентевијус Колдвел-Поуп са 25 поена, шест скокова и пет асистенција, а Леброн Џејмс је остао у његовој сенци са само 13 поена и шест уваћених лопти.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво