Звезда декласирала Брешу и пласирала се у Топ 16 Еврокупа

Црвена звезда – Бреша 103:67. Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у Топ 16 фазу Еврокупа. У дворани „Александар Николић“ надигран је италијански предстваник, у деветом колу А групе. У последњем мечу групне фазе црвено-бели гостују Галатасарају.

Црвена звезда се победом вратила на деобу друге позицију у групи са екипом Андоре. Звезда је пре последњег обезбедила даљи пласман, пошто је Монако савлада Галатасарај са 76:71.

Црвено-бели су од самог почетка кренули жестоко. Предност је константно расла. Одлична одбрана уз фантастичан шут са свих позиција разоружали су противника и његове наде да нешто више да учини у овом мечу.

До полувремена Звезда је дошла до историјске предности на полувремену у једном Еврокуп мечу - 65:22. Наставак је донео нешто мирнију игру црвено-белих који су одржавали предност.

Последњи период Бреша је отворила са 11:0. Међутим, нису имали времена да нешто озбиљније запрете осим да колико-толико поправе утисак из првог дела игре. Са преко 40 разлике успели су да приђу на коначних 36.

Најефикаснији у победничком тиму био је Регланд са 16 поена, њега је пратио Лазић са 14, Берон је додао 13, а Симанић 12.

У пораженом тиму Ален је постигао 17, а Кунингем 14.

Ток меча:

20.49 - Крај меча. Црвена звезда - Бреша 103:67. Звезда је лагано привела меч крају. 

20.32 - На почетку последње четвртине Бреша је одговорила серијом 11:0, што је приморало томића да затражи тајм-аут.

20.26 - Крај треће четвртине, Црвена звезда - Бреша 82:43. Звезда је мирниом игром одржала предност.

20.14 - У наставку су црвено-бели умирили ритам, после пет минута игре резлтат је 75:34.

20.04 - Почела је трећа четвртина.

19.50 - Полувреме, Црвена звезда - Бреша 65:22. Звезда је наставила сјајну серију. Погађали су црвено-бели из свих позиција, док противник није имао решења ни у нападу ни у одбрани. Другу четвртину Звезда је добила резултатом 34:8. Најефикаснији у домаћем тиму били су Лазић и  Регленд са по 11 поена, док је Берон постигао 10. На другој страни Канингем је постигао шест поена.

19.42 - Црвено-бели праве серију од 10:0, и води са 51:20.

19.38 - Звезда наставља да ломи противника, предност коснстантно расте и на пет минута пре краја периода води са 41:20.

19.22 - Крај прве четвртине 31:14. Звезда је у једном тренутку остварила 20 поена разлике - 28:8, да би Бреша успела да до краја четвртине ублажи предност наше екипе. Најефикаснији у црвено-белом дресу је био Оџо са шест поена, док су Симанић и Лазић постигли по по пет поена.

19.14 - Серијом 9:0, црвено-бели долазе до предности од 21:6.

19.10 - Звезда је добро отворила меч и после пет минута игре води са 12:6.

19.00 - Почео је меч између Звезде и Бреше.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво