Партизан славио у Лиону и остао у трци за Топ 16 фазу Еврокупа

Асвел – Партизан 75:78. Кошаркаши Партизана савладали су као гости екипу Лиона и остварили трећи тријумф у Групи Ц Еврокупа. Црно-бели су тако задржали шансе да се у случају победе над Турк Телекомом у Београду у последњем колу пласирају у Топ 16 фазу такмичења.

Кошаркаши Партизана забележили су изузетно битну победу на гостовању, пошто су у мечу деветог кола Групе Ц Еврокупа савладали Асвел са 78:75.

Црно-бели су одиграли одличан меч, нарочито у одбрани, захваљујући којем нису изгубљене шансе за пласман у Топ 16 фазу такмичења.

Партизан у последњем колу прве фазе на свом терену дочекује екипу Турк Телекома и у случају победе постоје велике шансе да наставе такмичење у другом по квалитету кошаркашком такмичењу у Европи.

Црно-бели су у Лиону водили током већег дела утакмице, нису дозвољавали противнику да диктира темпо и одличном одбраном затворили прилазе ка свом кошу 

Маркус Пејџ, Џок Лендејл и Алексеј Николић постигли су по 15 поена за екипу Андрее Тринкијерија, док је на другој страни најефикаснији био Миро Билан са 17.

Овако је протекао меч: 

22.35 – Крај меча, Партизан је савладао екипу Асвела са 78:75.

22.18 – Средина игре у последњој деоници, Асвел води 67:65.

22.07 – После три четвртине Асвел има минималну предност 57:56.

Стиглао је француски тим до вођства, али Партизан му није дозволио да се одлепи. Пејџ је најефикаснији на мечу са 15 поена, на другој страни Билан има 10.

Почели су црно-бели да погађају и за три поена и имају активан резултат пред последњих десет минута.

21.54 – Средина игре у трећој четвртини, Асвел води 45:42.

21.44 – Настављен је меч.

21.29 – Полувреме, Партизан води 37:32.

Чувају црно-бели предност стечену у првој чтвртини. Пејџ је постигао десет поена, Лендејл девет, а Гагић осам. На другој страни Лајти је постигао осам, а Кауди седам поена.

Партизан живи од шута за два поена (11/17), док обе екипе лоше шутирају за три. Црно-бели имају више изгубљених лопти (9:4), као и мање скокова (19:15), али држе вођство.

21.11 – Средина игре у другој четвртини, Партизан води 27:25.

20.54 – После прве четвртине Партизан води 17:12.

Одлична одбрана црно-белих у првих 10 минута. Пејџ је постигао пет, Гагић и Лендејл по четири поена, колико на другој страни има Миро Билан.

20.42 – Добре одбране на почетку меча, после пет минута игре нерешено је 6:6.

20.33 – Почео је меч у Лиону.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво