Томић: Опрез, Задар све победе остварио у гостима

Црвено-бели су пре паузе савладали екипу Партизанa, и остали једина непоражена екипа у регионалном такмичењу, а дуел са Задранима долази после скоро једномесечног „одсуства" са домаћег паркета и представљаће осим такмичарске утакмице и одличну и праву припрему за меч са Брешом (Еврокуп среда 19 часова). Дуел портив Задра на програму је у недељу од 19.00 часова.

Тренер црвено-белих Милан Томић од уторка је на тренинзима имао све играче на располагању након повратка Лазића, Добрића и Цирбеса, а о предстојећој утакмици која представља почетак новог мини циклуса ( Бреша код куће, гостовања екипама Меге, Галатасараја и Цибоне) каже да максимално озбиљно улазе у овај меч.

„Враћамо се после скоро месец дана у нашу дворану, први противник је екипа Задра, тим који је опасан на гостујућим паркетима, све утакмице у досадашњем делу сезоне добили су као гости, против Партизана, Крке И Цибоне. Задар има свој стил, играју брзу кошарку са доста транзиције И трчања, И морамо да одиграмо добру утакмицу, без падова и константно свих 40 минута. Задар има своје амбиције, променили су тим и довели двојицу нових играча Дашића, а нешто раније Вона, што говори да мењају у ходу, траже решења, и да њихова амбиција није само пуко таворење у овој лиги. Зато максимално озбиљно дочекујемо ову утакмицу која стиже након двонедељне паузе. Имамо мањих проблема са повредама, под знаком питања са овај меч су Ненадић И Човић, о њиховом наступу одлучићемо пред утакмицу", рекао је Томић.

Огњен Добрић очекује добру утакмицу од црвено-белих, а победа би донела добру атмосферу пред врло важну утакмицу са Брешом.

„Очекује нас меч са екипом Задра која по резултатима у досадашњем делу сезоне, боље партије пружа као гост, о чему сведочи и изузетно убедљива победа над Цибоном у Загребу у 8.колу, али и то да су све победе забележили као гости. Направили су промене у тиму, и након паузе у којој су имали времена да се уигравају и спреме за наставак, сигурно ће одиграти боље. Стигли су Дашић, Кваме Вон, Грант је отишао у Морнар. Дакле, траже и праве тим који има свој циљ, а то сигурно није доњи део табеле. Зато морамо максимално од самог старта, како често и говоримо у најавама утакмица, и не смемо да дозволимо падове концентрације који су нас коштали губитка ритма у неким мечевима. Позивам публику и навијаче да дођу у што већем броју, није нас било неко време у улози домаћина, такође подршка нам значи и значиће много у наредним утакмицама", додао је Допбрић.

Утакмица Црвена звезда - Задар игра се у недељу од 19 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво