Јокићев дабл-дабл у победи, Бобијев рекорд сезоне у поразу

Кошаркаши Денвера савладали су као гости Орландо после продужетка са 122:116 уз дабл-дабл партију Николе Јокића. Лос Анђелес клиперси поражени у Мемфису (96:86) уз 19 поена Бобана Марјановића.

Нагетси су седму узастопну победу, која их држи на првом месту Запада, остварили тек после додатних пет минута, пошто је Теренс Рос погодио тројку за изједначење на седам секунди пре краја регуларног дела (112:112).

Ипак, у продужетку није било магије за Меџик и тријумф је отишао у Колорадо.

У балканском дабл-дабл окршају двојице Никола успешнији је био српски. Јокић је за 35 минута у игри убацио 12 поена, имао 13 асистенција и 8 скокова, док је на другој страни Вучевић забележио 24 поена уз 15 скокова.

Једини ефикаснији од њих били су Мареј са 31 у победничком, односно Фурније са 26 у пораженом тиму.

Клиперси су поразом у Мемфису у неефикасној утакмици изгубили корак са Денвером, али је одлично вече имао српски центар Бобан Марјановић.

Он је за свега 13 минута на паркету убацио сезонски рекорд од 19 поена и био најефикаснији у свом тиму, погодивши 11 од 12 слободних бацања - највише у досадашњој НБА каријери.

За разлику од њега, Милош Теодосић ни овога пута није добио прилку од тренера Риверса.

У редовима домаћег састава, у којем је дебитовао новајлија Јоаким Ноа, најбољи је био Конли са 22 поена. 

У репризи финала Голден Стејт је лако изашао на крај са Кавсима у Кливленду (129:105) уз 42 поена Стефа Карија, док су Лејкерси ношени Леброном Џејмсом (42 поена, 20 у последњој четвртини) надиграли Сан Антонио - 121:113. 

Остали резултати:

Њу Орлеанс - Далас 132:106
Минесота - Шарлот 121:104
Милвоки - Детроит 115:92
Торонто - Филаделфија 113:102
Бруклин - Оклахома 112:114
Атланта - Вашингтон 117:131

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво