Тринкијери пред Звезду: Знам шта је дерби, ја сам "Миланез"

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред први вечити дерби у каријери, поручује да би утакмицу против Црвене звезде могао да одлучи и најмањи детаљ.

"Звезда има искусан и талентован тим, са дугим фондом играча и нема пораз у АБА лиги. Дерби је такав, онај ко није фаворит има нешто више у утакмици... Детаљи су јако важни, један скок, лопта, фаул или мала ствар су важни. Зато је потребна концентрација", рекао је Тринкијери на конференцији за медије.

Он је додао да велику подршку са трибина мора да се претвори у огромну енергију на терену, али и да је свестан значаја утакмице.

"Увек сањаш да будеш на клупи меча Партизан – Црвена звезда и Панатинаикос – Олимпијакос. Ако би се снимио филм, то је то, нема треће. Пуно сам слушао, причале су се бајке, али не желим да филозофирам, већ да то доживим. Уживаћу сваке секунде, да једног дана деци причам како је било. Ја сам из Милана, 'Миланез', знам шта је дерби", еуфоричан је Тринкијери.

Харизматични Италијан описује да је упознат да се "победници шире по кафићима, а поражени не излазе из куће".

"Имао сам искуства до сада са навијачима Партизана и Црвене звезде. Више је од игре, није рат, али у том 'пецкању' је драж", нагласио је италијански стручњак.

Најбољи кошаркаш Партизана Раде Загорац истиче да је потребна права припрема на менталном плану.

"Јесте ми дебитантска сезона у Партизану, али имао сам сличних искуства играјући за Мегу, могу да кажем да имам почетни осећај како то може да изгледа. Припрема меча око тактике је уобичајена, битнија је ментална припрема", навео је Загорац.

Његов саиграч Американац Маркус Пејџ поручио је да је чуо пуно о вечитом дербију.

"Чуо сам каква атмосфера влада у дербију... Улог је велики, морамо да будемо коцентрисани и идемо на победу", закључио је Пејџ.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде на програму је у суботу од 17 сати у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво