Валенсија савладала Партизан

Кошаркаши Партизана поражени су у дворани "Александар Николић" од екипе Валенсије са 69:61 у мечу осмог кола Групе Ц Еврокупа. У наредном мечу Партизан гостује код Асвела 11. децембра.

Партизан је одиграо добро против прошлогодишњег евролигаша, имао активан резултат већи део меча, али је посустао у завршници.

Веома неизвестан меч са малим бројем поена одигран је у дворани "Александар Николић". Почетак меча припао је гостима, који су имали предност од 19:10, али се Партизан вратио резултатски у меч поенима високих играча Лендејла и Гагића крајем прве и почетком друге деонице.

Обе екипе играле су заиста добро у одбрани већи део меча, што говори податак да је у три четвртине бар један тим постигао испод 15 поена, а само је у првој четвртини био случај да један тим постигне више од 20 поена (Валенсија 22).

У последњу четвртини Валенсија је ушла са четири поена предности, али Партизан је то успео да потпуно неутралише серијом 9:0 и стекне пет поена вишка.

Ипак, уследио је период игре који је и преломио меч на страну Валенсије, серија гостију од 12:0 за предност од седам поена, што је за овакав меч било значајно.

До краја меча Партизан је покушао да се врати у меч, али су гости успели да одбију налете и приведу меч крају без много проблема.

Партизан након осам мечева има скор од две победе и шест пораза и неопходно им је да у последња два меча против Асвела и Турк телекома упишу победу како би изборили пласман у наредну фазу такмичења. 

Валенсија је првопласирана у Групи Ц са шест победа у осам мечева и као првопласирана је прошла даље.

Партизан наредни меч игра 11. децембра против Асвела у Француској.

Овако је протекао меч: 

20.43 – Крај меча, победа Валенсије од 69:61.

20.32 – Гости ипак узвраћају серијом 12:0, након чега стичу седам поена предности на нешто више од три минута до краја меча – 57:64.

20.23 – Одличан старт Партизана у последњој четвртини. Црно-бели су у серији од 9:0 и имају предност од 57:52 на седам минута до краја меча.

20.17 – Крај треће четвртине, Валенсија води са 52:48. Права резултатска клацкалица одвијала се у трећој четвртини, обе екипе играју заиста добро у одбрани, па нема лаких поена на обе стране. Партизан је имао предност од четири поена, али је Валенсија успела да се врати и поведе са шест поена разлике. Поенима Вање Маринковића дефицит српске екипе пред почетак одлучујуће четвртине износи четири поена.

20.00 – Настављен је меч...

19.44 – Завршено је прво полувреме, Партизан води са 36:34. Црно-бели су другу деоницу добили са 18:12. Тврда и неизвесна утакмица за сада у дворани "Александар Николић", Партизан је ухватио прикључак, а потом и повео.

Најефикаснији у Партизану су Лендејл са осам поена, један мање постигао је Гагић, а шест додао Маринковић. У редовима Валенсије истичу се Дубљевић са девет и Ван Росом са шест поена. 

19.32 – На половини друге четвртине, Партизан је други пут на мечу повео (након стартних 2:0). Прорадио је шут за три поена црно-белих, а Гагић наставља да игра добро.

19.20 – Завршена је прва четвртина, након које Валенсија води са 22:18.  

Гости су боље отворили меч, поготово нападачки и у једном моменту су имали предност од 19:10. Ипак, Партизан је успео на крилима Лендејла и Гагића, али и атмосфере домаћих навијача да се резултатски врати у меч. Проблем за црно-беле је шут са дистанце, пошто нису погодили тројку за сада, Валенсија с друге стране има контролу у скок игри. 

19.03 – Почео је меч...

18.30 – Очекује се да ће дворана "Александар Николић" до почетка меча бити потпуно испуњена, а главни судија овог меча биће Чех Роберт Виклики.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво