Пораз Звезде у Андори

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у осмом колу Еврокупа од екипе Андоре са 91:80. Звезда је поразом додатно закомпликовала пласман у наредну фазу такмичења.

Звезда је уписала и трећи узастопни пораз у Еврокупу и додатно закомпликовала пласман у наредну фазу такмичења.

Након почетног одмеравања снага, Андора је прешла у вођство које је варирало од три до шест поена. Звезда је у другој четвртини показала бољу игру и успела да сустигне ривала, а потом и сама поведе.

Ипак у трећој четвртини се распала Звездина игра, што је Андора искористила и стекла потпуну резултатску иницијативу, пошто је четвртину добила добила са десет поена разлике.

У последњој деоници црвено-бели су покушали да ухвате прикључак, али је Андора успела да одбије сваки покушај за тако нешто, па су домаћини мирно привели меч крају.

Звезда је уписала четврти пораз, трећи везани у Еврокупу и са скором 4-4 додатно отежала пласман у наредну фазу. Црвено-бели не могу више бити првопласирана екипа, а након осмог кола испред ње налази се и управо Андора са скором од пет победа и три пораза.

Улм има три победе у осам мечева,  Галатасарај исти број победа, уз меч мање.

Најефикаснији у победи Андоре били су Албиси са 19 и Јелинек са 16 поена. Чак четири играча додали су још по десет поена у екипи Андоре.

Код Звезде истакли су се Регланд са 20 и Берон са 14 поена. 

Овако је протекао меч: 

21.45 – Крај меча, пораз Звезде у Андори резултатом 91:80.

21.29 – Завршена је трећа четвртина, Андора има предност 71:62.

Домаћа екипа преузела је потпуну иницијативу и трећу четвртину завршила са највећом предношћу на мечу од девет поена. 

21.05 – Настављен је меч...

20.45 – Завршено је прво полувреме, резултат је 47:46 у корист Звезде.

Боља игра српског представника у другој деоници, пре свега у нападу, где су црвено-бели налазили лакша решења за поене, а потом и у одбрани, где се мање грешило у односу на прву деоницу. Звезда је сустигла предност домаћина, а потом у последњој секунди друге четвртине, поенима Перпероглуа прешла у вођство.

Перпероглу је постигао осам поена,Фаје седам, док су по шест постигли Берон, Цирбес и Регланд. У редовима Андоре расположени су Албиси и Вајтингтон са 15, односно десет поена. 

 20.18 – Крај прве четвртине, Андора води 25:20. Боља игра домаћина на почетку меча. Звезда је имала предност од 11:8, али од тог тренутка Андора је заиграла боље и у неколико наврата водила са по шест поена.

20.00 – Почео је меч... 

19.30 – Меч почиње за 30 минута, играчи обе екипе су изашле на загревање.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво