Пешић бољи од Шараса, победе Ефеса, ЦСКА и Гран Канарије

Кошаркаши Барселоне савладали су као гости екипу Жалгириса 88:85, после продужетка. Ефес на свом терену бољи од Панатинаикоса 78:62, ЦСКА је у гостима савладао Бајерн 93:79, док је Гран Канарија на свом терену била боља од Макабија 84:78

Светислав Пешић изашао је као победник из дуела са некадашњим учеником Шарунасом Јасикевичијусем, пошто је његова Барселона у Каунасу савладала Жалгирис 88:85 и то после додатних пет минута.

Каталонци су током целог меча били у предности, у последњих 10 минута ушли су са вођством од десет поена, али је Жалгирис у завршници фуриозном серијом успео да дође до продужетка.

Ипак, у додатних пет минута Барселона је доминирала и остварила пету победу у такмичењу. Жалгирис је остао на три тријумфа из седам утакмица.

У Пешићевој екипи истакао се Кајл Кјурик са 15 поена, док је Анте Томић додао 14. У пораженој екипи истакли су се Ерон Вајт са 21 и Нејт Волтерс са 19 поена.

Ефес је на свом терену савладао екипу Панатинаикоса 78:62 и стигао до пете победе у Евролиги.

Родриг Бобуа постигао је 19, а Адријен 17 поена за Ефес, док су у пораженој екипи бољи од осталих били Дешон Томас и Ник Калатес са по 11 поена.

Панатинаикос је забележио трећи пораз у такмичењу.

ЦСКА је нa крилима Петерса који је постигао 13 и Родригеза које је додао 12 поена савладао Бајерн са 93:79.

У редовима Бајерна по 14 поена постигли су Ђедовић и Вилијамс.  Лучић је постигао 12, Јовић девет, а Дангубић три поена.

ЦСКА и Реал су једине непоражене екипе након седам мечева, Бајерн са друге стране је уписао четврти пораз.

Гран Канарија је на свом паркету славила над Макабијем.

У домаћој екипи истакли су се Еванс са 17, Баез са 16 и Хана са 15 поена. Код Макабија 15 поена постигао је Рол, по 13 су убацили Кејн и Тајус. 

Макаби је уписао чак шести пораз, док је своју другу победу уписала Гран Канарија. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара