Убедљив пораз Звезде од Монака

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на свом паркету од екипе Монака са 91:75 у мечу седмог кола Групе А Еврокупа.

Монако је славио у дворани "Александар Николић" у борби за прво место у веома неизвесној групи.

Гости су у другом полувремену сломили отпор Звезде и уписали убедљиву победу у Београду.

Обе екипе су нападачки расположено ушле у меч, у првој четвртини гледао се прави шутерски обрачун, па је након десет минута игре резултат био 29:29.

Друга четвртина била је сушта супротност првој, пошто је завршена са 16:15 за Звезду, заиграле су се боље одбране на обе стране, а у нападу нису блистали ни Звезда, ни Монако. 

Трећа четвртина била је пресудна за победу гостију. Монако је потпуно преузео иницијативу и задао главобоље Звездиној одбрани, а српски представник са друге стране се мучио из поседа у посед у нападу, лако губио лопте и дозвољавао поене у контри противницима.

Монако је трећу деоницу отворио серијом 10:2, а средином четвртине гости су стекли 20 поена предности.

Звезда је крајем треће и почетком последње четвртине покушала да се резултатски врати у меч, на крилима резервиста и подршке са трибина, али је Монако, уз пар лоших одлука судија, успео да одбије сваки налет Звезде.

Звезда је у целом другом полувремену постигла поен више (30) него у првој четвртини (29).

Најефикаснији у победничкој екипи били су Нидам са 21 и Кикановић са 17 поена, код Звезде истакли су се Берон са 14 и Регланд са 12 поена. 

Црвено-бели уписали су други везани пораз у Еврокупу, а први пред домаћом публиком.

Након седам одиграних мечева, Монако је лидер на табели Групе А са скором од пет победа и два пораза, док је Звезда уписала трећи пораз уз четири победе до сада.

Три победе и четири пораза имају Галатасарај и Улм, док Андора има скор 3:3. 

Наредни меч српски представник игра 20. новембра када гостује код Андоре.

Овако је протекао меч: 

20.48 – Крај меча, убедљив пораз Звезде од Монака 75:91.

20.27 – Завршена је трећа четвртина, након које Монако води са 76:62.

Део меча који је у потпуности припао Монаку, који је у једном тренутку имао и 20 поена предности. Потпуно се распала игра Звезде у трећој четвртини, коју су гости отворили серијом 10:2. Ипак у завршници деонице на крилима резервиста и подршке публике, Звезда успева да се тргне.

20.01 – Настављен је меч...

19.46 – Крај првог полувремена, Звезда води са 45:44.

Поптуно супротна друга четвртина од прве одиграна је у Пиониру. Звезда је постигла 16, а Монако 15 поена. Црвено-бели су успели да почетком четвртине вежу неколико поена и одбрана како би стекли предност од шест поена, али је Монако узвратио серијом 9:0.

Најефикаснији након 20 минута у Звезди су Регланд и Берон са девет и осам поена, код гостију Утара десет, а Кикановић девет поена. 

19.21 – Завршена је прва четвртина, након десет минута игре нерешено је 29:29. 

Обе екипе су ушле у меч веома расположено нападачки. Игра се у серијама, али до сада ни Звезда, ни Монако нису успели да стекну осетнију предност. 

19.11 – На половини прве четвртине Монако води са 18:17. Игра се у брзом ритму, са доста поена на обе стране. Утисак је да која екипа буде прва заиграла боље у одбрани, да ће моћи да дође до осетније предности.

19.00 – Почео је меч у дворани "Александар Николић".

18.45 – Кошаркаши су на терену, у току је загревање, меч ускоро почиње...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара