Рекорди Јокића у поразу, драматична победа Филаделфије

Кошаркаши Денвера наставили серију пораза и на свом терену у дуелу са Бруклином са 112:110 иако је наш интернационалац Никола Јокић одиграо најбољу партију у сезони. Сакраменто надиграо Минесоту са 121:110 уз одличну игру Немање Бјелице. А Џоел Ембид је био јунак драматичног дуела у ком је Филаделфија надиграла Шарлот са 133:132 после продужетка.

Иако је Никола Јокић одиграо једну од најбољих партија и чак успео да оствари два рекорда у сезони са 37 поена и 21 скоком, његов тим није успео да дође до победе на свом терену у драматичном мечу са Бруклином.

Дуел Денвера и Бруклина обиловао је обртима, јер су гости од самог старта меча повеле, а домаћини успевали да неколико пута преокрену резултат, па се ушло у драматичну завршницу.
Меч је одлучио Карис Леверт који је успео да погоди кош само 0,3 секунде пре краја меча и донесе победу гостујућој екипи.

Најефикаснији у победничком тому Деанђело Расел је постигао 23 поена, а пратили су га Џерет Ален са 18, Карис Леверт са17иа Спенсер Динвиди са12 поена.

У тиму Денвера уз Николу Јокића, који је био најефикаснији играч утакмице, били су Џамал Мареј са 16 поена, Монте Морис са 15, а Пол Милсап је постигао по 11 поена и скокова.

Кошаркаши Сакрамента савладали су на свом паркету Минесоту са 121:110, а први пут против бившег тима је играо српски крилни центар Немања Бјелица.

Немања Бјелица је три сезоне провео у Минесоти да би овога лета прешао у Сакраменто за који је синоћ постигао 14 поена, осам скокова, две блокаде и по једну асистенцију и украдену лопту за 27 минута игре.

Наш други интернационалац у редовима Сакрамента Богдан Богдановић, који се опоравља после операције колена, није улазио у игру.

Најефикаснији у тиму домаћина био је Вили Коли-Стајн са 25 поена, а пратили су га Иман Шамперт са 17, Деарон Фокс са16 поена, уз 10 асистенција и Бади Хилд са 15 поена и десет скокова.

У тиму Минесоте Карл-Ентони Таунс је са 39 поена и 19 скокова меч завршио као најефикаснији играч утакмице, а Дерик Роуз му се придружио са 21 поеном, док је Џими Батлер постигао 13 поена.

Најдраматичнији меч вечери одиграли су Филаделфија и Шарлот који су добили домаћини са 133:132 после продужетка.

Јунак утакмице је био центар домаћина Џоел Ембид који не само да је изборио продужетак за Филаделфију у завршници регуларног тока меча, већ је и донео победу тиму уз сјајан учинак од 42 поена, уз 18 скокова, четири асистенције и четири блокаде.

Пратили су га је Бен Симонс са 22 поена, 13 асистенција уз осам скокова и хрватски центар Дарио Шарић са 18 поена и девет скокова.

Кемба Вокер је предводио Шарлот са 30 поена, девет асистенција и седам скокова, Џереми Ламб је уписао 17 поена, Двејн Бејкон 15, Вили Ернангомез и Коди Зелер по 14, а Мајк Кид-Гилкрист 12 поена уз 12 скокова.

У синоћним утакмицама победе су однели и кошаркаши Орланда, Јуте, Детроита и Индијане.

Орландо је на свом терену био бољи од Вашингтона са 117:108 уз одличну игру Николе Вучевића који је имао двоструки двоцифрен учинак са 21 поеном, уз 14 скокова и три асистенције за 31 минут игре.

Детроит је на гостовању убедљиво надиграо Атланту са 124:109 предвођен Андре Драмондом који је утакмицу завршио са 23 поена и 11 скокова.

На гостовању је и Индијана дошла до осме победу у сезони савладавши Мајами са 110:102, а предводио их је Виктор Оладипо са 22 поена и десет асистенција.

Јута је на свом паркету била боља од Бостона са 123:115, а Џо Инглс је са 27 поена изједначио рекорд каријере. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи