Панати дерби, нови пораз Будућности и Химкија

Кошаркаши Будућности поражени су на свом терену од екипе Жалгириса са 60:72 у мечу шестог кола Евролиге. Панатинаикос је славио у грчком дербију над екипом Олимпијакоса 93:80, Фенербахче је савладао Басконију са 74:72, док је Химки изгубио од Барселоне са 80:87.

Будућност је још увек без иједне победе у елитном такмичењу ове сезоне, а бољи од њих овога пута био је Жалгирис, који је меч преломио у трећој четвртини и до краја меча није испуштао предност.

Брендон Дејвис постигао је 20 поена у екипи из Каунаса, 12 је дода оКавалиаускас, док је Нејт Волтерс постигао десет поена.

У редовима Будућности истакли су се Омић са 16 и Гордић и Ерл Кларк са по девет поена. 

Жалгирис је након шест мечева уписао трећу победу, док је Будућност још увек једина екипа која није забележила победу у Евролиги. 

Панатинаикос је успео да савлада Олимпијакос у грчком дербију са 90:83.

Најефикаснији у редовима "зелених" били су Лекавичиус са 17, Калатес са 14 и Адетокумбо са 12 поена.

У тиму из Пиреја истакли су се Принтезис са 26 и Тима са 17 поена. Никола Милутинов уписао је 11 поена и пет скокова.

Панатинаикос након шест кола има четири победе и два пораза, док је Олимпијакос на скору од три победе и пораза. 

Фенербахче је уписао победу над Басконијом у гостима од 74:72.

Датоме је постигао 16 поена, један мање убацио је Ловерњ, док су Калинић и Слукас постигли по девет поена. У редовима домаће екипе Диоп је постигао 17, а Шенгелија 15 поена.

Фенер је уписао пету победу, а Басконија четврти пораз у шест мечева. 

Барселона је савладала Химки са 87:80 у неизвесном мечу, у којем је Барселона дуго водила, али је на два минута до краја стекла, испоставиће се, недостижну предност.

У редовима екипе коју са клупе предводи Светислав Пешић, четири играча имала су двоцифрен учинак: Ертел је постигао 18, Синглтон и Томић по 16, док је Клавер додао десет поена. 

Код Химкија истакли су се још једном одлични Швед са 27 поена, 17 је постигао Крокер, а девет убацио Бост.  Стефан Марковић није излазио на паркет, док је Чарлс Џенкинс уписао шест поена.

Након шест одиграних утакмица Барса има четири победе, а Химки чак пет пораза. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво